TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Конституиран советот на општината Кисела Вода ...

Н.Македонија - 10.11.2017

Конституиран советот на општината Кисела Вода По одржаната конститутивна седница на советот на општината Кисела Вода беа верификувани мандатите на новите 23 советници во општината и се избра претседател на советот.

Одржана третата седница на Советот на Општина Прилеп

Канал 77 - 10.11.2017

Советот на Општина Прилеп денес ја одржа третата седница во своето ново свикување. Треба да се одбележи конструктивноста и едногласноста во носењето на одлуките кои се манифестираа на денешната седница.

Поранешните претседатели на Советот на прием кај Мургашанска (видео)

Кумановски м. - 10.11.2017

loading... Средба со поранешните претседатели на Советот на Општина Куманово денеска во пресрет на утрешниот празник на градот, одржа и актуелниот претседател Атина Мургашанска. Мургашанска имаше чест да ги пречека еден од првите претседатели на ...

Во понеделник втора седница на советот, ќе се избира претседател

OhridNews - 10.11.2017

По изминати две недели од одржувањето на конститутивната седница, во понеделник, со почеток во 11 часот, ќе се одржи втората седница на советот на општина Охрид. Како што информираат од локалната самоуправа, прва точка на седницата ќе биде изборот ...

Петковски: Ќе бидеме конструктивна опозиција

Kumanovo News - 09.11.2017

“Ќе се трудиме да бидеме конструктивна опозиција, да бидеме коректор на сите планови и предлози коишто ќе ги спроведува новоизбраниот градоначалник и мнозинството во Советот. Се надевам на плодна работа во Советот, - изјави Петковски.

Мургашанска:Советот ќе биде локален дом на демократијата

Kumanovo News - 09.11.2017

„Длабоко сум убедена дека ќе имаме успешна соработка, дека ова ќе биде локален дом на демократијата, каде што со плодна конструктивна дискусија со креативни предлози, квалитетна демократска расправа ќе дојдеме до најдобри решенија во донесувањето на ...

Конституиран Советот на општина Куманово (галерија)

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Во Куманово денеска беше конституиран Советот на општината, а за претседател е избрана Атина Мургашанска, од Коалицијата предводена од СДСМ. Во општинскиот совет на Куманово, Коалицијата предводена од СДСМ брои 16 члена, Коалицијата ...

Кохабитацијата на локално ниво - меч со две сечила...

Н.Македонија - 09.11.2017

Според експертите, кохабитацијата на локално ниво помеѓу мнозинството во советот и градоначалникот може да доведе до неколку сценарија, од најлошото, што ќе значи целосна блокада на општината, па до носењето побавни одлуки, но кои ќе бидат ...

Атина Мургашанска нов претседател на Советот на Општина Куманово (фото)

Кумановски м. - 09.11.2017

loading... Атина Мургашанска од СДСМ ќе претседава со Советот на Општина Куманово во следните четири години, оваа одлука денеска ја изгласа новиот советнички состав на првата, конститутивна седница.

Атина Мургашанска од СДСМ претседaтел на Советот на Куманово

Kumanovo News - 09.11.2017

Мургашанска беше носителка на листата на СДСМ, по професија е правник, вработена во Североисточниот плански регион и координаторка на жените на СДСМ Куманово. Пред изборот на претседателот беа верификувани мандатите на советниците, кои дадоа свечена ...

Најстариот советник ќе ја води конститутивната седница на Советот

Kumanovo News - 09.11.2017

Дервиши ќе претседава со советот при изборот на претседател и членови на Комисија за верификација на мандатите на членовите на Советот, верификација на мандатите и давање на свечена изјава на советниците.

Советничка од битолскиот совет поднесе оставка

Тера - 08.11.2017

В понеделник битолскиот совет ќе ја одржи третата седница. На почеток советниците ќе треба да констатираат престанок на мандатот на советничката Соња Карапец, член во Советот на Општината Битола.

Атина Мургашанска од СДСМ претседaтел на Советот на Куманово

ТВ21 - 09.11.2017

Атина Мургашанска од СДСМ е избрана за претседaтел на Советот на Oпштина Куманово на денешната конститутивна седница. Мургашанска беше носителка на листата на СДСМ, по професија е правник, вработена во Североисточниот плански регион и координаторка ...