TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците ги плаќале грешките на тестот, наставничката критикувана

Локално - 10.11.2017

Наставничка по англиски јазик во Кина е мета на критики откако се дозна дека на своите ученици им ги наплаќала погрешните одговори на тестот. Имено, една наставничка од Кунаминг парично ги казнувала своите ученици за грешките на тестот од англиски ...

Наставничка ги наплаќала грешките на своите ученици

Newsroom - 10.11.2017

Наставничка по англиски јазик од Кина е на мета на критики откако се дозна дека за секоја грешка на тестовите, таа им наплаќана на учениците. Таа парично ги казнувала учениците за секоја грешка по 50 јуани (7.5 долари), а ги наградувала со 100 јуани ...