TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најдобриот град за студентите повеќе не е во Европа

Популарно - 17.02.2017

Монтреал е прогласен за најдобар град за студенти, по петгодишното водство на Париз на таа листа. Списокот составен од компанијата QS Quacquarelli Symonds е резултат на анализата на сто урбани студентски дестинации во светот.

Најдобриот град за студенти повеќе не е во Европа

Фактор - 17.02.2017

Париз веќе не е најдобар град за студенти и него го замени Монтреал. По пет години водство на Париз, Монтреал ја доби оваа титула. Листата ја состави компанијата QS Quacquarelli Symonds со набљудување на 100 урбани дестинации кои се добри за ...

Најдобриот град за студентите повеќе не е во Европа

А1 On - 18.02.2017

Монтреал е прогласен за најдобар град за студенти, по петгодишното водство на Париз на таа листа. Списокот составен од компанијата QS Quacquarelli Symonds е резултат на анализата на сто урбани студентски дестинации во светот.

ТОП 10: Ова се најдобрите студентски градови во светот

Фактор - 16.02.2017

Британската компанија „QS Quacquarelli Symonds“ ja претстави редовната годишна листа на најдобрите студентски градови во светот за 2017 година. Од 2004 година компанијата ги рангира најдобрите универзитети, а од 2012 година - и најдобрите студентски ...