TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Социјалното претприемништво ќе овозможи голем број вработувања на лицата со хендикеп

Академик - 20.04.2017

Социјалното претприемништво претставува процес на креирање на социо-економски структури, врски, институции, организации и мерки кои резултираат со одржливи општествени придобивки. Социјалното претприемништво може да се изразува во повеќе облици на ...

Конференција за социјално претприемништво за вработување лица со хендикеп

А1 On - 20.04.2017

Непристапното работно место, предрасудите, немање можност за прилагодување на постоечките искуства на пазарот на трудот,… се постојаните проблеми со кои се соочуваат лицата со хендикеп. Ова денеска беше констатирано на Конференцијата насловена ...

Конференција за социјално претприемништво за вработување лица со хендикеп

Сител - 20.04.2017

Непристапното работно место, предрасудите, немање можност за прилагодување на постоечките искуства на пазарот на трудот,... се постојаните проблеми со кои се соочуваат лицата со хендикеп. Ова денеска беше констатирано на Конференцијата насловена ...

Компаниите ќе имаат обврска да вработат лица со хендикеп ...

Н.Македонија - 21.04.2017

Компаниите ќе имаат обврска да вработат лица со хендикеп Непристапното работно место, предрасудите, немањето можност за приспособување на постојните искуства на пазарот на трудот се само некои од постојаните проблеми со кои се соочуваат лицата со ...