TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струшко, жителите без вода за пиење на пеколните горештини

Алсат-М - 11.08.2017

Во најголемите горештини, жителите на струшкото село Долно Татеши кое се наоѓа на само 11 километри од Струга се жалат дека се без вода за пиење. Велат дека ваквата ситуација трае подолго време.

Охридско Подмоље доби вода, стружани на нивните маки

24 Вести - 11.08.2017

По дваесет дена агонија и преживување на енормно високи температури жителите на Охридско Подмоље доцна синоќа добија вода. Иако велат притисокот е се уште многу слаб среќни се што конечно ќе можат да живеат нормално.

Водата повторно протече низ чешмите во Подмоље

OhridNews - 11.08.2017

Откако проблемот го актуелзираa медиумите жителите од охридското село Подмоље добија вода за пиење. Во текот на денешниот ден вода со повремени прекини има и во долниот и во горниот дел од населбата каде претходно три недели од чешмите ниту капка не ...