TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мицковски: Ако Груевски поднесе оставка, новиот лидер на ВМРО ДПМНЕ треба да исполнува три услови

24 Вести - 10.11.2017

Ако Никола Груевски поднесе оставка, новиот претседател на ВМРО ДПМНЕ треба да исполнува три услови - прво да биде прифатлив за партиската база, потоа за македонските граѓани и третиот услов е да биде прифатлив за меѓународната заедница, вели ...

СДСМ: Заврши времето на протекционизам, денес законите важат за сите подеднакво

А1 On - 10.11.2017

СДСМ реагира на прес конференцијата на Павлинче Честојнова од ВМРО-ДПМНЕ. „Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо друго освен лажни вести преку кои секојдневно ја манипулира јавноста.

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата

А1 On - 10.11.2017

„ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ и затоа секојдневно шири лажни вести и ги плаши граѓаните со црни економски сценарија. Сите категории на граѓани ги чувствуваат придобивките од успешното ...

ВМРО-ДПМНЕ: Намерата за преименување на аеродромот е нова отстапка која Заев ја презема на грбот на државата

Курир - 10.11.2017

-Вчера видовме дека во Народната универзитетска библиотека, среде Скопје се промовираше на изложба Гоце Делчев како бугарски ослободител. Заев претходно најави дека подготвувал ново име за земјата.

СДСМ: Времето на протекционизам и делење провизии од тендери

А1 On - 09.11.2017

„Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места.

ВМРО-ДПМНЕ го повика Заев јавно да каже од кого добива закани за ликвидација

Мета - 09.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение го повика премиерот Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку тие се реални, откако Заев за црногорското радио „Анетна-М“ рече дека некои безбедносни аналитичари му кажале дека му е загрозена безбедноста и ...

ВМРО-ДПМНЕ го повикува Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку тие се реални

Курир - 09.11.2017

-Ако не го стори тоа, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба да привлече внимание по секоја цена, во отсуство на реални проекти и достигнувања, во ситуација кога имаме зголемување на акцизи за нафта, зголемување на ...

Мицковски: Идниот лидер на ВМРО-ДПМНЕ треба да биде прифатен од граѓаните и од меѓународната заедница

Фокус - 10.11.2017

Ако Никола Груевски поднесе оставка, новиот претседател на ВМРО ДПМНЕ треба да исполнува три услови – прво да биде прифатлив за партиската база, потоа за македонските граѓани и третиот услов е да биде прифатлив за меѓународната заедница, вели ...

СДСМ: Заврши времето на протекционизам, денес законите важат за сите подеднакво

Орбис - 10.11.2017

СДСМ реагира на прес конференцијата на Павлинче Честојнова од ВМРО-ДПМНЕ. „Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо друго освен лажни вести преку кои секојдневно ја манипулира јавноста.

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата

Орбис - 10.11.2017

„ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ и затоа секојдневно шири лажни вести и ги плаши граѓаните со црни економски сценарија. Сите категории на граѓани ги чувствуваат придобивките од успешното ...

ВМРО-ДПМНЕ не го потврдува своето учество на средбите во Париз

Стандард - 10.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека во секоја држава за значајни прашања се води дијалог помеѓу партиите, но во рамките на државните институциите, и во моментов не ја гледа потребата ниту ја знае темата за друг вид на средби.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев тргува со националните интереси за лична корист

Макфакс - 10.11.2017

Зоран Заев подолг период наназад тргува со македонските национални интереси за своја лична корист и заради добивање политичка поддршка за доаѓање на власт на СДС. Намерата за преименување на аеродромот е само последен во низата отстапки кои Заев ги ...

СДСМ: Времето на протекционизам и делење провизии од тендери

Орбис - 09.11.2017

„Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев јавно да каже кој му се заканува

Макфакс - 09.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение го повика премиерот Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку се истите реални. „Ако не го стори тоа, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба да привлече внимание по секоја цена, ...

Мицковски: Идниот лидер на ВМРО-ДПМНЕ треба да биде прифатен од граѓаните и од меѓународната заедница

Локално - 10.11.2017

Ако Никола Груевски поднесе оставка, новиот претседател на ВМРО ДПМНЕ треба да исполнува три услови – прво да биде прифатлив за партиската база, потоа за македонските граѓани и третиот услов е да биде прифатлив за меѓународната заедница, вели ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо освен лажни вести

iPortal - 10.11.2017

Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо друго освен лажни вести преку кои секојдневно ја манипулира јавноста. Времето на протекционизам, повластени компании и поединци и договорени тендери заврши со заминувањето на ВМРО-ДПМНЕ и Никола ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата

iPortal - 10.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ и затоа секојдневно шири лажни вести и ги плаши граѓаните со црни економски сценарија. Сите категории на граѓани ги чувствуваат придобивките од успешното ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев тргува со националните интереси за лична корист

Вечер - 10.11.2017

Зоран Заев подолг период наназад тргува со македонските национални интереси за своја лична корист и заради добивање политичка поддршка за доаѓање на власт на СДС. Намерата за преименување на аеродромот е само последен во низата отстапки кои Заев ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ние сме за политички дијалог во рамки на државните институции, повторување на „Пржино“ е непотребно

А1 On - 10.11.2017

„ВМРО-ДПМНЕ смета дека во секоја држава за значајни прашања се води дијалог помеѓу партиите, но во рамките на државните институции и во моментов не ја гледа потребата ниту ја знае темата за друг вид на средби.

СДСМ: Заврши 11-годишното делење провизии од тендери на ВМРО-ДПМНЕ, денес законите се еднакви за сите

Макфакс - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11-годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места, се вели во реакцијата од СДСМ на ...

ВМРО-ДПМНЕ го повикува Заев да каже од кого добива закани и колку се тие реални

А1 On - 09.11.2017

„ВМРО-ДПМНЕ го повикува Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку тие се реални? Ако не го стори тоа, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба да привлече внимание по секоја цена, во отсуство на реални ...

И Мицковски најавува смена на Груевски

iPortal - 10.11.2017

Ако Никола Груевски поднесе оставка, новиот претседател на ВМРО ДПМНЕ треба да исполнува три услови – прво да биде прифатлив за партиската база, потоа за македонските граѓани и третиот услов е да биде прифатлив за меѓународната заедница, вели ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо освен лажни вести, законските прописи важат за сите подеднако

Либертас - 10.11.2017

„Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо друго освен лажни вести преку кои секојдневно ја манипулира јавноста“, стои во реакцијата на СДСМ на прес конференцијата на Павлинче Честојнова од ВМРО-ДПМНЕ.

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата кои финансиски ја стабилизираат ...

Либертас - 10.11.2017

„ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните економски политики на Владата предводена од СДСМ и затоа секојдневно шири лажни вести и ги плаши граѓаните со црни економски сценарија“, стои во реакцијата на СДСМ на изјавата за медиуми на Лилјана ...

ВМРО-ДПМНЕ за „Жан Моне“: Прашањата треба да се решаваат во државните институции

Мета - 10.11.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека за сите значајни прашања треба да се води дијалог помеѓу партиите во рамките на државните институциите и дека во моментов не ја гледаат потребата ниту ја знаат темата за друг вид на средби како проектот „Жан Моне“.

ВМРО-ДПМНЕ: Ние сме за политички дијалог во рамки на државните институции, повторување на „Пржино“ е непотребно

Орбис - 10.11.2017

„ВМРО-ДПМНЕ смета дека во секоја држава за значајни прашања се води дијалог помеѓу партиите, но во рамките на државните институции и во моментов не ја гледа потребата ниту ја знае темата за друг вид на средби.

СДСМ: Времето на протекционизам и делење провизии заврши со одење на ВМРО-ДПМНе во опозиција

Сител - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места.

ВМРО-ДПМНЕ- Заев да каже јавно од кого добива закани

Р.С.Европа - 09.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ попладнево преку соопштение го повика премиерот Зоран Заев јавно да кажел од кого добивал закани и колку биле тие реални. Ако не го стори тоа, наведуваат од партијата, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба ...

И Мицковски најавува смена на Груевски

Бриф - 10.11.2017

Ако Никола Груевски поднесе оставка, новиот претседател на ВМРО ДПМНЕ треба да исполнува три услови – прво да биде прифатлив за партиската база, потоа за македонските граѓани и третиот услов е да биде прифатлив за меѓународната заедница, вели ...

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо освен лажни вести, законските прописи важат за сите подеднако

Стандард - 10.11.2017

“Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да понуди ништо друго освен лажни вести преку кои секојдневно ја манипулира јавноста”, реагираат од партијата на власт на пресот на ВМРО-ДПМНЕ. “Времето на протекционизам, повластени компании и поединци и ...

ВМРО-ДПМНЕ е за дијалог, но во државните институции

Р.С.Европа - 10.11.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ денеска соопштија дека во секоја држава за значајни прашања се води дијалог помеѓу партиите, но во рамките на државните институциите и во моментов од партијата не ја гледаат потребата, ниту ја знаат темата за друг вид на средби.

ВМРО-ДПМНЕ за „Жан Моне“: Прашањата треба да се решаваат во државните институции

Локално - 10.11.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ сметаат дека за сите значајни прашања треба да се води дијалог помеѓу партиите во рамките на државните институциите и дека во моментов не ја гледаат потребата ниту ја знаат темата за друг вид на средби како проектот „Жан Моне“.

СДСМ: Заврши 11-годишното делење провизии од тендери на ВМРО-ДПМНЕ, денес законите се еднакви за сите

Вечер - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11-годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места, се вели во реакцијата од СДСМ на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да каже јавно од кого добива закани

Сител - 09.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ го повикува Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку тие се реални? Ако не го стори тоа, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба да привлече внимание по секоја цена, во отсуство на реални проекти ...

ВМРО-ДПМНЕ не гледа потреба за дијалогот „Жан Моне“

Фокус - 10.11.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека во моментов не ја гледаат потребата, ниту ја знаат темата за друг вид на средби како проектот „Жан Моне“ и сметаат дека за сите значајни прашања треба да се води дијалог помеѓу партиите во рамките на државните институциите.

СДСМ: Времето на протекционизам и делење провизии заврши со одење на ВМРО-ДПМНЕ во опозиција

Канал5 - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев јавно да каже кој му се заканува

Вечер - 09.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение го повика премиерот Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку се истите реални. „Ако не го стори тоа, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба да привлече внимание по секоја цена, ...

СДСМ со жестоко соопштение кон ВМРО ДПМНЕ – еве што им порачаа

Sky - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11-годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места, се вели во реакцијата од СДСМ на ...

ВМРО-ДПМНЕ го повика Заев јавно да каже од кого добива закани за ликвидација

Локално - 09.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение го повика премиерот Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку тие се реални, откако Заев за црногорското радио „Анетна-М“ рече дека некои безбедносни аналитичари му кажале дека му е загрозена безбедноста и ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев тргува со националните интереси за лична корист

Sky - 10.11.2017

Зоран Заев подолг период наназад тргува со македонските национални интереси за своја лична корист и заради добивање политичка поддршка за доаѓање на власт на СДС. Намерата за преименување на аеродромот е само последен во низата отстапки кои Заев ги ...

СДСМ: Заврши 11-годишното делење провизии од тендери на ВМРО-ДПМНЕ, денес законите се еднакви за сите

Точка - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11-годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места, се вели во реакцијата од СДСМ на ...

ВМРО-ДПМНЕ го повикува Заев да каже од кого добива закани и колку се тие реални

Орбис - 09.11.2017

„ВМРО-ДПМНЕ го повикува Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку тие се реални? Ако не го стори тоа, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба да привлече внимание по секоја цена, во отсуство на реални ...

ВМРО-ДПМНЕ за „Жан Моне“: Прашањата треба да се решаваат во државните институции

Либертас - 10.11.2017

„Зоран Заев подолг период наназад тргува со македонските национални интереси за своја лична корист и заради добивање политичка поддршка за доаѓање на власт на СДС. Намерата за преименување на аеродромот е само последен во низата отстапки кои Заев ги ...

СДСМ: Времето на протекционизам и делење провизии од тендери заврши

Слободен Печат - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места.

Павле Трајанов доби функција во Владата, стана национален кординатор за намалување на ризици

еМагазин - 06.12.2017

Павле Трајанов е именуван за национален координатор за имплементација на Националната платформа за намалување на ризици од несреќи и катастрофи на Република Македонија, одлучи Владата на вчерашната седница.

На ВМРО-ДПМНЕ не им се допаѓа идејата за дијалогот „Жан Моне“

Макфакс - 11.11.2017

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ најави дека нема да учествува во дијалогот „Жан Моне“ во Париз, кој го предлага европратеникот Иво Вајгл, на кој е предвидено да учествуваат претставници од сите парламентарни партии за забрзување на реформскиот процес.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев тргува со националните интереси за лична корист

Точка - 11.11.2017

Зоран Заев подолг период наназад тргува со македонските национални интереси за своја лична корист и заради добивање политичка поддршка за доаѓање на власт на СДС. Намерата за преименување на аеродромот е само последен во низата отстапки кои Заев ги ...

СДСМ: Времето на протекционизам и делење провизии од тендери заврши

iPortal - 09.11.2017

Политиката на СДСМ за економски раст на државата ги санира штетите што зад себе ги остави 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ и обезбедува можности за економски развој, повисоки плати и нови работни места.

ВМРО-ДПМНЕ го повикува Заев да каже од кого добива закани

Стандард - 09.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ го повикува Зоран Заев јавно да каже од кого добива закани и колку тие се реални. „Ако не го стори тоа, тогаш сите негови изјави во тој правец се резултат на неговата желба да привлече внимание по секоја цена, во отсуство на реални ...