TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов планинарски поход на Скопска Црна Гора, нова дружба кај колибата на чичко Спиро

Радио МОФ - 21.04.2017

„На Скопска Црна Гора и за Скопска Црна Гора има многу приказни. Времето на таа планина има запишано речиси се’. Низ вековите поминале цивилизации и генерации. Како северен бедем на градот Скопје со одлична безбедносна локација и преполна со ...

Презентирана мапа со планинарски патеки на Шара

А1 On - 20.04.2017

Мапа со 54 планинарски патеки на Шар Планина беше претставена денеска во рамките на еднодневна трибина „Важноста на планинарските патеки за развој на руралниот еко туризам на Шар Планина“ што во организација на платформата Пријателите на Шара се ...

За прв пат во Прилеп планинарски марш „Томе Темелкоски“

Макфакс - 20.04.2017

Во недела, на 23 април, за прв пат во Прилеп, во организација на планинарското друштво „Мамути“ ќе се одржи планинарскиот марш посветен на Томе Темелкоски, човекот кој беше иницијатор и кој го градеше планинарскиот дом на Селечка планина.

Промовирана првата мапа на планинарски патеки на Шар Планина

Мета - 20.04.2017

Во Тетово денеска беше промовирана мапа на 54 планинарски патеки на Шар Планина, прва од ваков вид во Македонија. Преку мапата туристите ќе добијат информации за должината на патеката, висинската разлика, инфраструктурните објекти долж патеката и ...

Презентирана мапа со планинарски патеки на Шара

+инфо - 20.04.2017

Патеките се со должина од над 300 километри и досега се користени од страна на планинарите, туристите и месното население. Мапа со 54 планинарски патеки на Шар Планина беше претставена денеска во рамките на еднодневна трибина „Важноста на ...

За прв пат во Прилеп ќе се организира планинарскиот марш „Томе Темелкоски“

Маркукуле - 20.04.2017

Во недела, на 23 април, за прв пат во Прилеп, во организација на планинарското друштво „Мамути“ ќе се одржи планинарскиот марш посветен на Томе Темелкоски, човекот кој беше иницијатор и кој го градеше планинарскиот дом на Селечка планина.

Презентирана мапа со планинарски патеки на Шара...

Н.Македонија - 20.04.2017

Презентирана мапа со планинарски патеки на Шара Мапа со 54 планинарски патеки на Шар Планина беше претставена денеска во рамките на еднодневна трибина „Важноста на планинарските патеки за развој на руралниот еко туризам на Шар Планина“ што во ...

За прв пат во Прилеп ќе се организира планинарскиот марш „Томе Темелкоски“

10без10 - 20.04.2017

Во недела, на 23 април, за прв пат во Прилеп, во организација на планинарското друштво „Мамути“ ќе се одржи планинарскиот марш посветен на Томе Темелкоски, човекот кој беше иницијатор и кој го градеше планинарскиот дом на Селечка планина.

Презентирана мапа со планинарски патеки на Шара

Сител - 20.04.2017

Мапа со 54 планинарски патеки на Шар Планина беше претставена денеска во рамките на еднодневна трибина „Важноста на планинарските патеки за развој на руралниот еко туризам на Шар Планина“ што во организација на платформата Пријателите на Шара се ...

ФОТО: За прв пат во Прилеп ќе се организира планинарскиот марш „Томе Темелкоски“

Шеталиште - 20.04.2017

Во недела, на 23 април, за прв пат во Прилеп, во организација на планинарското друштво „Мамути“ ќе се одржи планинарскиот марш посветен на Томе Темелкоски, човекот кој беше иницијатор и кој го градеше планинарскиот дом на Селечка планина.