TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Недостиг на вода во Прилеп

МРТ - 10.11.2017

Во Прилеп се чувствува недостигот од вода од Студенчица. Водоснабдувањето е нарушено, но не и критично констатираат локалните власти и од комуналното претпријатие. Има мали рестрикции и засега не се планираат големи.

Водоснабдувањето во Прилеп е нарушено, но не е критично

Слободен Печат - 10.11.2017

Последниве две-три недели драстично е намалено водоснабдувањето во градот и тоа го почувствуваа сите граѓани. Изворот е на најниско ниво и во моментов неговата дарежливост е 510 литри вода во секунда, констатира градоначалникот Јованоски.

Водоснабдувањето во Прилеп е нарушено, но не е критично

+инфо - 10.11.2017

Со добро менаџирање на регионалниот водовод, Прилеп може од 510 литри во секунда на Студенчица да добива барем 120. Водоснабдувањето во Прилеп е нарушено поради крајно малата дарежливост на изворот Студенчица, од кој главно со вода за пиење се ...