TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чистка на новинари?

Глас на Америка - 21.04.2017

Сестринска фирма на МПМ објави оглас за кој Здружението на новинарите смета дека е со цел намерно да ги згасне весниците Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) денеска излезе во јавноста со својот став и ја соопшти загриженоста од можноста ...

ЗНМ: Намерата на менаџментот на МПМ е полека да ги згаснат весниците

Нова ТВ - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај.

За стечај на „Графички центар“ ќе се решава на 10 мај

Призма - 21.04.2017

Во Основниот суд Скопје 2 за 10 мај е закажано рочиште на кое ќе се одлучува дали фирмата „Графички центар“ ќе оди во стечај, неофицијално дознава БИРН. Имотот на фирмата е замрзнат и преминат во рацете на привремен стечаен управник.

ЗНМ: Намерата на МПМ не е да ја решат кризата туку да ги згасне весниците

24 Вести - 21.04.2017

Менаџментот на „Медиа принт Македонија“ ги одби барањата на синдикатот на новинарите вработени во весниците кои бараа да се сретнат со директорите во најкус можен рок и да се оддложи конкурост за вработување на новинари во новоформираната компанија ...

ЗНМ: МПМ свесно ги затвора весниците

МКД - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) изразува сериозна загриженост поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај.

ЗНМ: МПМ свесно ги затвора весниците

+инфо - 21.04.2017

ЗНМ е сериозно загрижено поради опасноста МПМ, која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет попртал, да оди под стечај. Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) информира дека е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт ...

ЗНМ: МПМ свесно ги затвора весниците

Радио МОФ - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), преку соопштение реагира на неизвесната судбина на вработените во медиумите на Медиа Принт Македонија (МПМ), откако вчера дел новинарите информираа дека биле повикани да конкурираат на распишаниот оглас ...

ЗНМ e загрижена поради опасноста МПМ да ги згасне весниците

Кајгана - 21.04.2017

Здружението на новинари на Македонија е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај.

ЗНМ: МПМ не ја решава кризата, туку ги згаснува весниците

Фокус - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) изразува сериозна загриженост поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај.

МПМ нема чесни намери кон вработените

Окно - 21.04.2017

Начинот на кој МПМ се справува со финансиските потешкотии за кои менаџментот со години во континуитет говори е повеќе од скандалозен. Шпекулациите за стечај проследени со конкурси за вработување во фирма со слично име во сопственост на еден од ...

ЗНМ e загрижена поради опасноста МПМ да ги згасне 4-те весници и другите изданија

Макфакс - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај.

Чистка на новинари?

Репортер - 21.04.2017

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) денеска излезе во јавноста со својот став и ја соопшти загриженоста од можноста најголемата издавачка куќа во државата – Медина Принт Македонија (МПМ), која има околу 200 вработени, да отиде во стечај.

ЗНМ: МПМ свесно ги затвора весниците

Локално - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет попртал, да оди под стечај.

ЗНМ: Менаџментот на МПМ, наместо да ја реши кризата, се пресметува со новинарите

Позитив.мк - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска изрази загриженост поради опасноста „Медиа принт Македонија“ (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет-портал, да оди под стечај.

ЗНМ: Менаџментот на МПМ, наместо да ја реши кризата, се пресметува со новинарите

Локално - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска изрази загриженост поради опасноста „Медиа принт Македонија“ (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет-портал, да оди под стечај.

ЗНМ e загрижена поради опасноста МПМ да ги згасне 4-те весници и другите изданија

Точка - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај.

ССНМ: Правосудните и истражните органи да ги испитаат случувањата во МПМ

Позитив.мк - 21.04.2017

Шпекулациите за стечај на „Медиа принт Македонија“ (МПМ), проследени со конкурси за вработување на новинари во фирма со слично име во сопственост на еден од директорите на МПМ, се последниот чин од драматичното пропаѓање на оваа медимска куќа, која ...

Правосудните и истражните органи да ги испитаат случувањата во МПМ

Слободен Печат - 21.04.2017

Шпекулациите за стечај на „Медија принт Македонија“ (МПМ) проследени со конкурси за вработување на новинари во фирма со слично име во сопственост на еден од директорите на МПМ се последниот чин од драматичното пропаѓање на оваа медиумска куќа, која ...

ЗНМ: МПМ свесно ги затвора весниците

Либертас - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет попртал, да оди под стечај.

ЗНМ: Менаџментот на МПМ, наместо да ја реши кризата, се пресметува со новинарите

Мета - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска изрази загриженост поради опасноста „Медиа принт Македонија“ (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет-портал, да оди под стечај.

ЗНМ: МПМ свесно ги затвора весниците

Стандард - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај.

За стечај на „Графички центар“ ќе се решава на 10 мај

Локално - 21.04.2017

Во Основниот суд Скопје 2 за 10 мај е закажано рочиште на кое ќе се одлучува дали фирмата „Графички центар“ ќе оди во стечај, неофицијално дознава БИРН . Имотот на фирмата е замрзнат и преминат во рацете на привремен стечаен управник.

За стечај на „Графички центар“ ќе се решава на 10 мај

Репортер - 21.04.2017

Во Основниот суд Скопје 2 за 10 мај е закажано рочиште на кое ќе се одлучува дали фирмата „Графички центар“ ќе оди во стечај, неофицијално дознава БИРН . Имотот на фирмата е замрзнат и преминат во рацете на привремен стечаен управник.

За стечај на „Графички центар“ ќе се решава на 10 мај

Либертас - 21.04.2017

Во Основниот суд Скопје 2 за 10 мај е закажано рочиште на кое ќе се одлучува дали фирмата „Графички центар“ ќе оди во стечај, неофицијално дознава БИРН . Имотот на фирмата е замрзнат и преминат во рацете на привремен стечаен управник.

ЗНМ: Медиа принт Македонија свесно ги затвора весниците

Канал 77 - 21.04.2017

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет попртал, да оди под стечај.

Половина од новинарите во МПМ може да останат без работа

Нова ТВ - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, Утрински“ и „Вест“ денеска спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата. Тие изјавија дека утринава добиле електронска пошта со која им се ...

МПМ нема чесни намери кон вработените

24 Вести - 20.04.2017

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници се огласи со соопштение за настанатата стостојба со новинарите во МПМ. „Начинот на кој МПМ се справува со финансиските потешкотии за кои менаџментот со години во континуитет говори е повеќе од ...

Вработените во МПМ на протест, велат дека се прави чистка на новинари

24 Вести - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински“ и „Вест“ спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата. Утринава добиле мејл со кој им се наложува да се пријават и да испратат ...

Неизвесна судбината на вработените од МПМ, синдикатот ќе бара средба со раководството

24 Вести - 20.04.2017

Фирмата „Медиа принт ДООЕЛ“ од семејството на МПМ што беше отворена во крајот на февруари оваа година бара да вработи 55 новинари. Новинарите вработени во „Вест“, „Утрински“ и „Дневник“ стравуваат дека весниците ќе згаснат, а фирмата „Графички ...

Фирмата ќерка на МПМ објави оглас за вработување на 55 новинари

Нова ТВ - 20.04.2017

Фирмата „Медиа принт Дооел“ од семејството на МПМ што беше отворена во крајот на февруари оваа година бара да вработи 55 новинари. Ангажманот е на определено работно време од шест месеци, а платата е 20 илјади денари.

Од новинарите на МПМ се бара да се пријават во новата фирма ќерка

Нова ТВ - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, Утрински“ и „Вест“ денеска спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во команијата. Тие изјавија дека утринава добиле имејл со кој им се наложува да се ...

Новинарите од МПМ ќе работат во фирма на домашната адреса на газдата

Призма - 20.04.2017

Срѓан Керим, директорот на Медиа Принт Македонија (МПМ) за БИРН ниту потврдува ниту пак негира дека фирмата „Графички Центар“, сопственикот на МПМ, ќе оди во стечај, со што без работа би останале над 250 вработени од весниците „Дневник“, „Утрински ...

Чистка во весниците на МПМ – вработените протестираат

24 Вести - 20.04.2017

Продолжува голготата на новинарите вработени во весниците на „Медиа Принт Македонија“. Неизвесноста сега се продлабочи откако новоформираната „Медиа Принт ДООЕЛ“ фирма ќерка на „Медиа принт Македонија“ вчера објави оглас за вработување на 55 ...

ССНМ: МПМ нема чесни намери кон вработените, правосудните органи да се позанимаваат со случајот

МКД - 20.04.2017

Начинот на кој МПМ се справува со финансиските потешкотии за кои менаџментот со години во континуитет говори е повеќе од скандалозен. Шпекулациите за стечај проследени со конкурси за вработување во фирма со слично име во сопственост на еден од ...

МПМ на оглас бара 55 новинари, неизвесна судбината на вработените во „Утрински“, „Дневник“ и „Вест“

МКД - 20.04.2017

Компанијата „Медиа принт Дооел“, која е фирма ќерка на МПМ што беше отворена неодамна објави оглас за вработување на 55 новинари, на определено време, со плата од 20.000 денари. Вработени во МПМ велат дека никој не им дал повеќе информации што значи ...

ССНМ: Правосудните и истражните органи да ги испитаат случувањата во МПМ

+инфо - 20.04.2017

На колегите од Медиа принт Македонија, ССНМ јавно им порачува да не потпишуваат однапред никакви спогодбени откази. Шпекулациите за стечај на „Медиа принт Македонија“ (МПМ) проследени со конкурси за вработување на новинари во фирма со слично име во ...

МПМ преку оглас бара 55 новинари за вработување

+инфо - 20.04.2017

На вработените, од компанијата им стигнало и известување дека сите кои се заинтересирани може да се пријават на огласот за вработување во новата фирма Фирмата „Медиа принт ДООЕЛ“, ќерка фирма на МПМ што беше отворена неодамна, неодамна објави оглас ...

Синдикат на новинарите на Македонија: МПМ нема чесни намери кон вработените

Радио МОФ - 20.04.2017

Начинот на кој „Медија Принт Македонија“ (МПМ) се справува со финансиските потешкотии за кои менаџментот со години во континуитет говори е повеќе од скандалозен. Шпекулациите за стечај проследени со конкурси за вработување во фирма со слично име во ...

Вработените од МПМ на протест, нема да конкурираат на огласот

Кајгана - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински“ и „Вест“ денес спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата. Нервозата ја предизивка објавувањето на огласот со кој се бараат 55 ...

Фирмата ќерка на МПМ преку оглас бара 55 новинари за вработување

Кајгана - 20.04.2017

Компанијата „Медиа принт Дооел“, која е фирма ќерка на МПМ што беше отворена неодамна објави оглас за вработување на 55 новинари, на определено време, со плата од 20.000 денари. На Вработени во МПМ им стигнало известување дека оние кои се ...

Вработените во МПМ на протест, велат дека се прави чистка на новинари

Фокус - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински“ и „Вест“ спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата. Утринава добиле мејл со кој им се наложува да се пријават и да испратат ...

Спонтан протест на новинарите од МПМ: Им бараат да се пријават во нова фирма ќерка

Таратур - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, Дневник, Утрински и Вест денеска спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во команијата. Тие изјавија дека утринава добиле имејл со кој им се наложува да се пријават и ...

МПМ преку оглас бара 55 новинари за вработување

Фокус - 20.04.2017

Компанијата „Медиа принт Дооел“, која е фирма ќерка на МПМ што беше отворена неодамна објави оглас за вработување на 55 новинари. Вработени во МПМ за Фокус велат дека утрово откако бил објавен огласот, настанала паника меѓу вработените, чие ...

Оглас за 55 новинари, додека судбината на вработените во весниците на МПМ останува неизвесна

Радио МОФ - 20.04.2017

Од вчера, на сајтот на Агенцијата за вработување, активен е огласот во кој се бараат 55 новинари, за ангажман на определено време од 6 месеци и плата од 20 илјади денари од компанијата „Медиа Принт ДООЕЛ – Скопје“, фирма ќерка на „Медиа Принт ...

Вработените од МПМ нема да конкурираат на огласот

Макфакс - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински“ и „Вест“ денес спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата. Нервозата ја предизивка објавувањето на огласот со кој се бараат 55 ...

МПМ на оглас бара 55 новинари

Макфакс - 20.04.2017

Компанијата „Медиа принт Дооел“, која е фирма ќерка на МПМ што беше отворена неодамна објави оглас за вработување на 55 новинари, на определено време, со плата од 20.000 денари. На Вработени во МПМ им стигнало известување дека оние кои се ...

Вработените во МПМ на протест

Тера - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински“ и „Вест“ спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата. Утринава добиле мејл со кој им се наложува да се пријават и да испратат ...

СКАНДАЛОЗНО И НЕПРОФЕСИОНАЛНО: Телевизии неовластено упаднаа и снимаа во службените простории на МПМ (ВИДЕО)

Телеграф - 20.04.2017

Екипите на телевизијата „24 Вести“ и на порталот „ТВ Нова“ влегоа во делот каде што се наоѓа службата за човечки ресурси и без дозвола од одговорните лица во компанијата, како и без дозвола од дел од вработените, снимаа разговор кој се однесува на ...

СКАНДАЛОЗНО И НЕПРОФЕСИОНАЛНО: Телевизии неовластено упаднаа и снимаа во службените простории на МПМ

Вечер - 20.04.2017

Екипите на телевизијата „24 Вести" и на порталот „ТВ Нова" влегоа во делот каде што се наоѓа службата за човечки ресурси и без дозвола од одговорните лица во компанијата, како и без дозвола од дел од вработените, снимаа разговор кој се однесува на ...

Вработените од МПМ нема да конкурираат на огласот

Точка - 20.04.2017

Вработените во весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински“ и „Вест“ денес спонтано се собраа на протест пред редакциите за да искажат револт од најновите случувања во компанијата. Нервозата ја предизивка објавувањето на огласот со кој се бараат 55 ...