TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонците и Грците во Албанија заедно против Законот за заштита на малцинствата

еМагазин - 10.12.2017

Партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партија за заштита на човековите права, по повод 10-ти декември, Меѓународниот ден на човековите права, вчера во Тирана организираше тркалезна маса на тема „Законот за заштита на националните малцинства, ...

Македонците и Грците покажаа дека можат да се здружат

Фактор - 10.12.2017

Партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партија за заштита на човековите права, по повод 10-ти декември, Меѓународниот ден на човековите права, вчера во Тирана организираше тркалезна маса на тема „Законот за заштита на националните малцинства, ...

Македонците и Грците во Албанија заедно против Законот за заштита на малцинствата

Локално - 10.12.2017

Партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партија за заштита на човековите права, по повод 10-ти декември, Меѓународниот ден на човековите права, вчера во Тирана организираше тркалезна маса на тема „Законот за заштита на националните малцинства, ...

Македонците и Грците во Албанија заедно против Законот за заштита на малцинствата

Алсат-М - 10.12.2017

Партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партија за заштита на човековите права, по повод 10-ти декември, Меѓународниот ден на човековите права, вчера во Тирана организираше тркалезна маса на тема „Законот за заштита на националните малцинства, ...

Македонското и грчкото малцинство во Албанија на заедничка трибина

Нова ТВ - 10.12.2017

Партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партија за заштита на човековите права, по повод 10-ти декември, Меѓународниот ден на човековите права, вчера во Тирана организираше тркалезна маса на тема „Законот за заштита на националните малцинства, ...

Грците ја почувствуваа маката на Македонците...

Н.Македонија - 11.12.2017

Проблематично е што Европската Унија, САД и воопшто светската јавност со години користат двојни аршини кога се зборува за кршењето на правата на малцинствата и не преземаат конкретни чекори да запре кршењето на правата на малцинствата во Грција, ...

Македонците и Грците во Албанија разочарани од Рама: Нема политичка волја за малцинствата

+инфо - 10.12.2017

Законот за заштита на националните малцинства, де факто, чекор назад за почитување на нивните права, се ставот на грчката и македонската заедница. Партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партија за заштита на човековите права, по повод 10-ти ...

Македонците и Грците во Албанија заедно против Законот за заштита на малцинствата

Press24 - 10.12.2017

Партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партија за заштита на човековите права, по повод 10-ти декември, Меѓународниот ден на човековите права, вчера во Тирана организираше тркалезна маса на тема „Законот за заштита на националните малцинства, ...

Македонците и Грците во Албанија заедно против Законот за заштита на малцинствата

Сител - 10.12.2017

Преставниците на македонскота, грчка, влашка и ромска заедница бараат мегународна поддршка за измена на законот за малцинства во Албанија. Се работи за закон кој не ги почитува европските норми, вели Васил Стерјоски.