TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Живко Митревски им ги заматил сметките на синдикалците, па не можат да изберат лидер

Фокус - 14.11.2017

В.д. претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Дарко Димовски, уверува дека идниот прв човек на синдикалците ќе се избере на демократски начин. Од тие причини, појаснува, побарал одложување на вонредниот конгрес кој требаше да се одржи во ...

Димовски: Претседателот на ССМ ќе се избере на демократски начин

+инфо - 14.11.2017

Дарко Димовски додава дека немал никаков притисок однадвор за да донесе ваква одлука и оти е подготвен да има противкандидат. Она што го направивме во саботата на вонредниот конгрес, досега се нема случено.

Димовски му фрли ракавица на Пецo Грујовски

Фокус - 13.11.2017

Со прекинување на вонредниот конгрес на Сојузот на синдикати на Македонија, на кој требаше да се избере претседател од единстениот кандидат кој ги исполнуваше условите, му се дава можност во трката за синдикален лидер да влезе и кандидатот на ...

Димовски: Претседателот на ССМ ќе се избере на демократски начин

ТВ21 - 14.11.2017

Она што го направивме во саботата на вонредниот конгрес, досега се нема случено. Јас со ова на некој начин докажав дека не се работи за фотелјата во Сојузот на синдикати на Македонија, ниту за мои лични интереси, туку за доброто на Синдикатот и на ...

Битка за работничките права или за имотот на ССМ?

24 Вести - 12.11.2017

Борба за работнички права или борба за позиции и моќ - нема крај на синдикалните маки. Иако најавено, на вчерашниот вонреден конгрес, ССМ не избра нов лидер. Единствениот кандидат го прекина вонредниот конгрес.

Димовски: Претседателот на ССМ ќе се избере на демократски начин

Либертас - 14.11.2017

Она што го направивме во саботата на вонредниот конгрес, досега се нема случено. Јас со ова на некој начин докажав дека не се работи за фотелјата во Сојузот на синдикати на Македонија, ниту за мои лични интереси, туку за доброто на Синдикатот и на ...