TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што е поважно од интелигенцијата за да постигнете успех?

Факултети - 10.11.2017

Никогаш не откажувајте се! Колку и да е клише оваа фраза, во неа се крие клучот за успехот. Во долгогодишно истражување психологот Ангела Ли Дакворт открила дека главниот предуслов за успех на некое поле не се IQ или талентот, туку неисцрпната, ...

Што е поважно од интелигенцијата за да постигнете успех?

Шеталиште - 10.11.2017

Никогаш не откажувајте се! Колку и да е клише оваа фраза, во неа се крие клучот за успехот. Во долгогодишно истражување психологот Ангела Ли Дакворт открила дека главниот предуслов за успех на некое поле не се IQ или талентот, туку неисцрпната, ...