TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Платежни картички со отпечатоци од прсти како заштита

IT.mk - 21.04.2017

Mastercard во Јужнa Африка претстави платежна картичка со читач на отпечатоци како заштита. Отпечатокот е замена за пинот и функционира слично како и на паметните телефони, за потврда на трансакцијата, јави BBC .

Безбедноста на прво место: Наскоро нема да бидат потребни ПИН кодовите

Точка - 21.04.2017

Mastercard тестира картичка со сензор за отпечатоци на прсти, па така корисниците, наместо преку ПИН код, трансакциите ќе можат да ги потврдат со едноставно допирање со прст на картичката.

MasterCard ја претстави платежната картичка со сензор за отпечаток на прст

Банкарство.мк - 21.04.2017

Компанијата MasterCard ја претстави платежната картичка која содржи сензор за отпечаток од прст. Технологијата функционира на ист начин како и системот за плаќање со мобилен телефон, а тоа значи дека корисниците мораат да го постават прстот на ...

Mastercard: Нема да ви треба ПИН за банкарска картичка

Телефони.мк - 21.04.2017

Mastercard развива биометриски банкарски картички, кои би требало да бидат многу побезбедни во споредба со класичните картички, за кои треба да се внесе ПИН кога сакате да платите некаде. Ако некој ви ја украде картичката и го знае ПИН кодот, може ...

MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток на прст

Бизнис Инфо - 21.04.2017

Фото: MasterCard Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка којашто поседува сензор за отисок на прст. MasterCard, којашто обработува повеќе од 65.000 трансакции секоја минута во светот, објави дека ќе почне да ја употребува оваа картичка по ...

MasterCard претстави кредитна картичка која наместо пин користи отпечаток од прст

Иновативност - 21.04.2017

Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка која има сензор за отпечаток од прст. Картичката беше претставена и почнува да се користи откако досега двапати успешно помина тест-периодот во Јужна Африка.