TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто е прекрасно да се заљубите во анксиозна личност?

Кафе пауза - 20.03.2017

Луѓето што страдаат од анксиозност не се совршени, но да бидеме реални – никој не е совршен! Кога љубите анксиозна личност, вие сакате некој што е во согласност со секоја своја емоција. Некој што чувствува сè со целото свое битие и не се извинува за ...

Науката има одговор зошто интровертните личности сакаат да бидат сами

Скопје инфо - 18.03.2017

Неодамнешните истражувања покажуваат дека и екстроверните личности се истоштуваат од претераната социјализација и контактите со другите луѓе. Тоа значи дека не им е потребен одмор и пауза само на интровертите, туку и на оние кои се различни од нив.