TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

19 општини имаат блокирани сметки, ќе добијат пари за да ги организираат локалните избори

МРТ - 06.10.2017

Најавени се 30 милиони денари, што ќе бидат обезбедени преку трезорот... Засега вкупно 19 општини имаат блокирани сметки, и за да можат да ги организираат локалните избори ќе добијат пари преку Државната изборна комисија, од Министерството за ...

За да ги спроведат изборите19 општини немаат пари

Локално - 06.10.2017

Вкупно 19 општини се на листата на оние кои не можат да си ги покријат трошоците за локалните избори, па Државната изборна комисија (ДИК) ќе им префрли пари за да може да ги организираат. На листата на ДИК засега се наоѓаат: Куманово, Тетово, Охрид, ...

Блокирани сметките на 19 општини

Точка - 06.10.2017

Засега вкупно 19 општини имаат блокирани сметки, и за да можат да ги организираат локалните избори ќе добијат пари преку Државната изборна комисија, од Министерството за финансии. Најавени се 30 милиони денари, што ќе бидат обезбедени преку ...