TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бил Гејтс ќе гради паметен град во Аризона, Индија ги планира 100

Сакам да кажам - 14.11.2017

Инвестициска компанија, предводена од Бил Гејтс, ќе потроши 80 милиони долари за да изгради нов паметен град, наречен Белмонт во Аризона, што ќе се наоѓа 45 километри од Феникс. Станува збор за амбициозен проект, што ќе вклучува дигитална ...

Бил Гејтс открива што би правел кога одеднаш би ги изгубил сите 89 милијарди долари

Точка - 14.11.2017

Бил Гејтс е еден од оние коишто имале прилика да го пропатуваат целиот свет и да е запознаат со највлијателните луѓе. Меѓутоа, тој имал прилика да се сретне и со сиромашните, што го принудило да размисли со што би се занимавал кога не би ги имал ...

Бил Гејтс ќе гради сопствен „паметен град“

Идивиди - 14.11.2017

Бил Гејтс планира да изгради сопствен „паметен град“ во Феникс, Аризона, на околу 45 минути јужно од центарот на градот. Лоциран во долината, ова земјиште има површина од околу 24 800 акри, а една од инвестициските компании на Гејтс ќе инвестира 80 ...

Бил Гејтс инвестира 80 милиони долари во паметен град

Фактор - 14.11.2017

Група поврзана со инвестициската компанија на Бил Гејтс има инвестирано 80 милиони долари во проект за паметен град крај Феникс, Аризона. Паметниот град Белмонт ќе биде дизајниран со автономни возила, со голема брзина дигитални мрежи, центри за ...

Бил Гејтс ќе гради паметен град во Аризона, САД

Иновативност - 13.11.2017

Бил Гејтс купи околу 10.000 хектари земјиште во областа Вест Вели во Аризона со намера да гради високотехнолошки паметен град. Паметниот град ќе се вика Белмонт. „Белмонт ќе создаде напредна заедница со комуникација и инфраструктура која се базира ...

Бил Гејтс откри што би работел кога би бил сиромашен

Кајгана - 13.11.2017

Бил Гејтс е еден од најбогатите луѓе на светот. Според податоците на „Forbes“, богатството на основачот на „Microsoft“ е проценето на 89,3 милијарди долари. Да немал план во животот, немало да стигне до овде, но тврди дека би знаел како да живее и ...

Бил Гејтс купи земја за да изгради град

Оff.net - 13.11.2017

На неполн час возење од Феникс, Бил Гејтс купи земјиште со површина од 101 километар квадратен (нешто повеќе од Центар, Карпош, Кисела Вода и Аеродром, заедно) за да создаде сопствен паметен град.

Бил Гејтс ќе гради „паметен град“

КадеВечер - 14.11.2017

Инвестициска компанија, предводена од Бил Гејтс, ќе потроши 80 милиони долари за да изгради нов паметен град, наречен Белмонт во Аризона, што ќе се наоѓа 45 километри од Феникс. Лоциран во долината, ова земјиште има површина од околу 24 800 акри, а ...

Со пари на Бил Гејтс се гради утопистички технолошки град

Телефони.мк - 14.11.2017

Со средства од инвестицискиот фонд на Бил Гејтс ќе се гради утопистички град со најсовремените технологии кои ќе бидат сконцетрирани на едно место. Планирани се 80 милиони долари кои ќе се инвестираат во smart градот лоциран до Феникс во сојузната ...