TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Различни сугестии околу локалните избори – Партиите на Албанците се за законски предвидениот рок

ТВ21 - 19.03.2017

Изборот на претседател на Собранието „виси”, исто како и распишувањето на локалните избори, што требаше да се случи во првата недела од овој месец. Сега, како што велат членовите на Државната изборна комисија, останува да се состане Собранието и да ...

Ако не се продолжи мандатот на градоначалниците ќе настане колапс во општините!

Вечер - 19.03.2017

Петнаесетти мај е датумот до кога градоначалниците и советите на општините имаат мандат да ги извршуваат своите функции. Претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на Град Скопје, Коце Трајановски е оптимист дека изборите ќе се одржат во редовниот рок.

Законски измени за локалните избори

Скопје инфо - 20.03.2017

Петнаесетти мај е датумот до кога градоначалниците и советите на општините имаат мандат да ги извршуваат своите функции. Претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на Град Скопје, Коце Трајановски е оптимист дека изборите ќе се одржат во редовниот рок.