TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вакцинираните деца, имаат до 500% повеќе болести, за разлика од невакцинираните

Репортер - 13.08.2017

Последната голема студија ги потврдува сознанијата на другите независни студентски истражувања, кои го споредија здравјето кај вацинираните и не вакцинираните дечиња. Имено, сите тие студии покажале дека вакцинираните деца имаат два до пет пати ...

Се апелира, добитокот да се вакцинира, жештините носат ризик од зарази

Скопје инфо - 12.08.2017

Високите температури го зголемуваат ризикот од заразни заболувања кај добитокот. За да го заштитат сточарите треба да преземат превентивни мерки, редовно чистење и дезифенкција на објектите каде што се чува добитокот, правилно чување на сточната ...