TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Аеродром ќе ги чисти депониите

Макфакс - 10.11.2017

Наскоро Општина Аеродром во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, на денешниот ...

Градските власти им објавија „војна“ на дивите депонии

Слободен Печат - 10.11.2017

Не е познат бројот на диви депонии што постојат на целата територија на Град Скопје затоа што постојано се создава отпад на нови локации. Елена Вељановска Градските власти и официјално им објавија „војна“ на дивите депонии низ сите скопски општини.

Општина Аеродром со акција против дивите потпалувачи на отпад

Бриф - 10.11.2017

Започнуваме со интензивна акција на откривање и санкционирање диви потпалувачи на отпад.Ги повикуваме и граѓаните да се приклучат во акцијата, преку пријавување на потпалувачи на бројот 02/ 2401 521.

Пробиштипјани ќе плаќаат ѓубрарина според количеството смет

Слободен Печат - 09.11.2017

Пробиштип ќе биде првата општина во Источниот регион во која граѓаните ќе плаќаат ѓубрарина според исфрлен смет. Општина Пробиштип ќе биде првата општина во Источниот регион во која граѓаните ќе плаќаат ѓубрарина според исфрлениот смет од нивните ...

Општина Аеродром ќе ги чисти депониите

Точка - 10.11.2017

Наскоро Општина Аеродром во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, на денешниот ...

Гази Баба со европски искуства ќе го решава проблемот со дивите депонии

Макфакс - 08.11.2017

Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска оствари работна средба со претставници на повеќе компании од Холандија, Чешка и Словачка. Овие компании работат во делот за рециклирање на отпад, изработка на пречистителни станици, ...

Општина Аеродром ќе ги чисти депониите

Вечер - 10.11.2017

Наскоро Општина Аеродром во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, на денешниот ...

Георгиевски: Ставаме крај на сите диви депонии во Гази Баба

Либертас - 08.11.2017

Градоначалникот на општина Гази Баба Борис Георгиевски денеска се сретна со претставници на повеќе бизнис компании од Холандија, Чешка и Словачка, кои, како што соопштија од општината, работат во делот за рециклирање отпад, изработка на ...

Марин: Ќе се чистат депониите во Аеродром

Радио МОФ - 10.11.2017

Општина Аеродром наскоро во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Аеродром, Златко Марин на денешниот состанок ...

Георгиевски: Ставаме крај на сите диви депонии во Гази Баба

Стандард - 08.11.2017

Градоначалникот на општина Гази Баба Борис Георгиевски денеска се сретна со претставници на повеќе бизнис компании од Холандија, Чешка и Словачка, кои, како што соопштија од општината, работат во делот за рециклирање отпад, изработка на ...

Марин: Наскоро голема акција за чистење на депониите во Аеродром

Либертас - 10.11.2017

Општина Аеродром наскоро во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Аеродром, Златко Марин на денешниот состанок ...

Георгиевски: Ставаме крај на сите диви депонии во Гази Баба

Локално - 08.11.2017

Градоначалникот на општина Гази Баба Борис Георгиевски денеска се сретна со претставници на повеќе бизнис компании од Холандија, Чешка и Словачка, кои, како што соопштија од општината, работат во делот за рециклирање отпад, изработка на ...

Ќе се чистат депониите во Општина Аеродром

Денар - 10.11.2017

Наскоро Општина Аеродром во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, на денешниот ...

Ќе се стави крај на сите диви депонии во Гази Баба

Скопје инфо - 09.11.2017

Градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски се сретна со претставници на повеќе бизнис компании од Холандија, Чешка и Словачка, кои, како што соопштија од општината, работат во делот за рециклирање отпад, изработка на пречистителни ...

Марин: Наскоро голема акција за чистење на депониите во Аеродром

А1 On - 10.11.2017

Општина Аеродром наскоро во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Аеродром, Златко Марин на денешниот состанок ...

Марин: Наскоро голема акција за чистење на депониите во Аеродром

Орбис - 10.11.2017

Општина Аеродром наскоро во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Аеродром, Златко Марин на денешниот состанок ...

Наскоро голема акција за чистење на депониите во oпштина Аеродром

МКД - 10.11.2017

Наскоро oпштина Аеродром во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на oпштина Аеродром, Златко Марин, на денешниот ...

Општина Аеродром во соработка со Град Скопје ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии

Скопје инфо - 10.11.2017

Наскоро Општина Аеродром во соработка со Град Скопје и неговите јавни претпријатија ќе организира голема акција за чистење на дивите депонии на целата нејзина територија. Ова го соопшти градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, на денешниот ...