TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонците се подготвуваат за една од најчестите куќни слави: Ни доаѓа Св. Архангел Михаил

Република - 10.11.2017

Православните христијани се подготвуваат за празнување на еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави Св. Архангел Михаил. Верскиот празник се одбележува на 21 ноември.

Доаѓа голем и тежок празник на заштитникот на болните - едно нешто не треба да направите

Press24 - 10.11.2017

На 21 ноември, христијанските верници ќе го прослават големиот христијански праник Светиот Архистратиг Михаил и останатите Сили небесни и бестелесни или меѓу народот познат како Свети Архангел Михаил.

Македонците се подготвуваат за една од најчестите куќни слави: Ни доаѓа Св. Архангел Михаил

Скопје24 - 11.11.2017

Православните христијани се подготвуваат за празнување на еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави Св. Архангел Михаил. Верскиот празник се одбележува на 21 ноември.

Трпезата треба да биде посна – православните верници се подготвуваат за еден од најголемите празници

Маркукуле - 11.11.2017

На 21 ноември, христијанските верници ќе го прослават големиот христијански праник Светиот Архистратиг Михаил и останатите Сили небесни и бестелесни или меѓу народот познат како Свети Архангел Михаил.

Доаѓа голем и тежок празник- ова не треба да го правите

Пулс24 - 11.11.2017

На 21 ноември, христијанските верници ќе го прослават големиот христијански праник Светиот Архистратиг Михаил и останатите Сили небесни и бестелесни или меѓу народот познат како Свети Архангел Михаил.