TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Битола должна 12.5 милиони евра, градоначалничката разочарана од задолженоста

ТВ21 - 10.11.2017

Градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска, ја информираше јавноста дека по направените анализи и по извршениот попис од стручната комисија, утврдено е дека задолженоста на општината е 12 милиони 491 илјада и е 350 денари.

Ќе ни требаат две-три години работа за да ги покриеме долговите на Талески, рече битолската градоначалничка Петровска

Сакам да кажам - 10.11.2017

Долг од 12.491.350 евра ѝ остави екс градоначалникот Владимир Талески на новата градоначалничка на општина Битола, Наташа Петровска. Од нив 3.339.211 евра се обврски кои треба да се исплатат по основ на пристигнати фактури за извршени работи, ...

Петровска: Општина Битола е неликвидна и има долг од скоро 13 милиони евра

Шеталиште - 10.11.2017

Општина Битола има долг од скоро 12,5 милиони евра, истакна градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска денеска на прес-конференција на која ја информираше јавнста за финансиската состојба во која ја затекна општината.

Талески ја заглaвил општина Битола над 13 милиони евра...

Н.Македонија - 10.11.2017

Талески ја заглaвил општина Битола над 13 милиони евра Над 13 милиони евра, е долгот на општината Битола, кој поранешниот градоначалник Владимир Талески и го оставил на неговата наследничка Наташа Петровска.

Наумовски по стапките на Сокол ги тера вработените да собираат отпад во училиштата

Макфакс - 10.11.2017

Административните работници од Ѓорче Петров денеска наместо на своите работни места биле испратени на акција за чистење на училиштата „Ѓорче Петров“ и „Димитар Поп Георгиев Беровски“. Кога екипата на „Макфакс“ утринава ја посети општинската зграда, ...

Наумовски не одговара на прашања по работното време

Макфакс - 09.11.2017

По две недели откако „Макфакс“ побара одговори на прашања во врска со работењето на Општината Ѓорче Петров со цел информирање на јавноста, одговори сè уште нема. Информациите за работата на Општина Ѓорче Петров и натаму се недостапни за јавноста.

Со повеќе манифестации ќе се одбележи денот на ослободувањето на Општина Ѓорче Петров

Макфакс - 09.11.2017

Ѓорче Петров е последно населено место од градот Скопје, кое на 14 ноември, во далечната 1944 година е ослободено од фашистичкиот окупатор. По тој повод Општината Ѓорче Петров ќе организира мноштво настани со кои ќе биде одбележан овој значаен ден ...

Градоначалничката Петровска со финансиски извештај за задолженостa на општината

А1 On - 10.11.2017

Согласно своите определби за транспарентност, отчетност и одговорност, а после извршениот попис од стручната комисија формирана од вработени во општината, градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска, на денешната прес конференција ја ...

Наумовски по стапките на Сокол ги тера вработените да собираат отпад во училишта

Вечер - 10.11.2017

Административните работници од Ѓорче Петров денеска наместо на своите работни места биле испратени на акција за чистење на училиштата „Ѓорче Петров“ и „Димитар Поп Георгиев Беровски“. Кога екипата на „Макфакс“ утринава ја посети општинската зграда, ...

Наумовски не одговара на прашања по работното време

Вечер - 09.11.2017

По две недели откако „Макфакс" побара одговори на прашања во врска со работењето на Општината Ѓорче Петров со цел информирање на јавноста, одговори сè уште нема. Информациите за работата на Општина Ѓорче Петров и натаму се недостапни за јавноста.

Со повеќе манифестации ќе се одбележи денот на ослободувањето на Општина Ѓорче Петров

Вечер - 09.11.2017

Ѓорче Петров е последно населено место од градот Скопје, кое на 14 ноември, во далечната 1944 година е ослободено од фашистичкиот окупатор. По тој повод Општината Ѓорче Петров ќе организира мноштво настани со кои ќе биде одбележан овој значаен ден ...

Талески оставил во “наследство” на новата локална власт долг од 13 милиони евра

Орбис - 10.11.2017

12.491.350 евра изнесувала задолженоста на Општина Битола на 31-ви октомври, утврдила стручната комисија составена од Благица Талевска, Мирче Ристевски и Евгенија Бекташ Јосифовска. Комисијата на барање на градоначалничката Наташа Петровска две ...

Градоначалничката Петровска со финансиски извештај за задолженостa на општината

Орбис - 10.11.2017

Согласно своите определби за транспарентност, отчетност и одговорност, а после извршениот попис од стручната комисија формирана од вработени во општината, градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска, на денешната прес конференција ја ...

Наумовски по стапките на Сокол ги тера вработените да собираат отпад во училиштата

Точка - 10.11.2017

Административните работници од Ѓорче Петров денеска, наместо на своите работни, места биле испратени на акција за чистење на училиштата „Ѓорче Петров“ и „Димитар Поп Георгиев Беровски“. Кога екипата на „Макфакс“ утринава ја посети општинската ...

Наумовски не одговара на прашања по работното време

Точка - 09.11.2017

По две недели откако „Макфакс“ побара одговори на прашања во врска со работењето на Општината Ѓорче Петров со цел информирање на јавноста, одговори сè уште нема. Информациите за работата на Општина Ѓорче Петров и натаму се недостапни за јавноста.

Петровска: Долгот на општина Битола е над 12 милиони евра

Тера - 10.11.2017

Согласно своите определби за транспарентност, отчетност и одговорност, а после извршениот попис од стручната комисија формирана од вработени во општината, градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска, на денешната прес конференција ја ...