TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Facebook ќе ги штити корисниците од објава на нивни тајни слики преку превентивно испраќање на тие слики

Smartportal - 10.11.2017

Можеби во нашата земја тоа е ретка појава, меѓутоа на светско ниво објавата на слики кои личноста на тие слики не би сакала да бидат објавени, се случува не толку ретко. Се разбира, кога говориме за слики кои некој не би сакал да бидат објавени, ...

Како Instagram Stories сега може да се објават и постари слики

Smartportal - 09.11.2017

Една од главните одлики на Instagram Stories, а и на сличните вакви функции кај конкурентите, е кратката достапност на објавените слики и видеа, како и достапноста на посебен дел, но не и на профилот на корисникот.

Facebook вака ќе ги заштити корисниците од голи фотографии

Телефони.мк - 09.11.2017

Facebook ги бара голите фотографии од корисниците што сакаат да се забранат за објавување или препраќање во пораки. Имено, мноштво корисници имаат нешто што не сакаат да излезе пред јавноста, односно голи слики што ги испратиле на некој што сега ...

За да ве заштити од „порно од одмазда“ Facebook бара голи фотографии

IT.mk - 08.11.2017

Последната мерка за заштита на Facebook е една од најчудните досега, иако би можела да функционира. Компанијата за да ги заштити своите членови од порно од одмазда бара од нив да испратат голи фотографии.

Италијански суд забрани објавување слики од деца на Фејсбук без согласност од двајцата родители

А1 On - 08.11.2017

Италијански суд забрани објавување на слики од деца на Фејсбук доколку еден од родителите е против тоа. Старите фотографии мора да бидат повлечени од социјалната мрежа доколку некој од родителите тоа го побара.

Фејсбук со нов систем против порнографија!

Локално - 08.11.2017

Фејсбук тестира нов систем за борба против објавувањето на голи слики. За таа цел социјалната мрежа ги моли корисниците да испраќаат интимни снимки со кои алгоритамот за идентификација ќе биде усовршен со уверување дека пристап до нив ќе го има само ...

Италија забрани објавување фотографии на деца на Фејсбук

Алфа - 08.11.2017

Судот во Италија донесе забрана за објавување видеа и фотографии од деца на Фејсбук. Станува збор за случаи, во кои едниот од родителите на дел согласност за објавување. Судот во Италија донесе забрана за објавување видеа и фотографии од деца на ...

Како Instagram Stories сега може да се објават и постари слики

Exclusive.mk - 09.11.2017

Една од главните одлики на Instagram Stories, а и на сличните вакви функции кај конкурентите, е кратката достапност на објавените слики и видеа, како и достапноста на посебен дел, но не и на профилот на корисникот.

Италијански суд забрани објавување слики од деца на Фејсбук без согласност од двајцата родители

Орбис - 08.11.2017

Италијански суд забрани објавување на слики од деца на Фејсбук доколку еден од родителите е против тоа. Старите фотографии мора да бидат повлечени од социјалната мрежа доколку некој од родителите тоа го побара.

Италија забрани објавување фотографии на деца на Фејсбук

Алсат-М - 08.11.2017

Судот во Италија донесе забрана за објавување видеа и фотографии од деца на Фејсбук. Станува збор за случаи, во кои едниот од родителите на дел согласност за објавување. Од социјалната мрежа Фејсбук ќе бидат отстранети и стари фотографии во случај ...

Италијански суд забрани објавување слики од деца на Фејсбук без согласност од двајцата родители

Скопје24 - 08.11.2017

Италијански суд забрани објавување на слики од деца на Фејсбук доколку еден од родителите е против тоа. Старите фотографии мора да бидат повлечени од социјалната мрежа доколку некој од родителите тоа го побара.

Зошто фејсбук ја воведе оваа забрана во Италија?

Република - 08.11.2017

Судот во Италија донесе забрана за објавување видеа и фотографии од деца на Фејсбук. Станува збор за случаи, во кои едниот од родителите на дел согласност за објавување. Од социјалната мрежа Фејсбук ќе бидат отстранети и стари фотографии во случај ...

Eвропска земја забрани објавување фотографии од деца на Фејсбук

Фактор - 08.11.2017

Нема повеќе објавување на фотографии од деца без согласност од двајцата родители. Италијанскиот суд забрани објавување на фотографии од деца на Фејсбук доколку еден од родителите е против.

Италија забрани објавување фотографии на деца на Фејсбук

Сител - 08.11.2017

Судот во Италија донесе забрана за објавување видеа и фотографии од деца на Фејсбук. Станува збор за случаи, во кои едниот од родителите на дел согласност за објавување. Од социјалната мрежа Фејсбук ќе бидат отстранети и стари фотографии во случај ...

Италија забрани објавување фотографии на деца на Фејсбук...

Н.Македонија - 08.11.2017

Италија забрани објавување фотографии на деца на Фејсбук Судот во Италија донесе забрана за објавување видеа и фотографии од деца на Фејсбук. Станува збор за случаи, во кои едниот од родителите на дел согласност за објавување.

Обвинетите во „Монструм“ се пријавија во суд, порачаа дека „вистината ќе излезе на виделина„

еМагазин - 05.12.2017

Тројца од четворицата обвинети во случајот „Монструм“ во придружба на нивниот адвокат Насер Рауфи денеска дојдоа во Кривичниот суд во Скопје за да се пријават согласно решението од Врховниот суд да се јавуваат во Кривичниот суд двапати неделно.