TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Многубројни активности за одбележување на Франкофонијата во Македонија

Република - 20.03.2017

Францускиот институт во Скопје, на денешната прес-конференција по повод 20 март, Меѓународниот ден на франкофонијата, ги претставија активностите со кои ќе се одбележи фракнофонијата во Македонија. Н.Е. г.

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

Скопје инфо - 20.03.2017

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален форум за Францускиот јазик, се само дел од активностите за одбележување на 20 Март - Меѓународниот ден на Франкофонијата, што ...