TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италија ги забранува фашистичките и нацистичките симболи, казната е затвор

МКД - 13.09.2017

Претставничкиот дом на италијанскиот парламент вчера доцна вечерта го усвои законот со кој се забранува јавно прикажување фашистички и нацистички симболи, по низата инциденти во земјата. Законот предвидува затворска казна од шест месеци до три ...

Италија забрани фашистички симболи

Макфакс - 13.09.2017

По низа инциденти, Застапничкиот дом на италијанскиот парламент, прифати закон со кој се забранува јавно прикажување на фашистички и нацистички симболи. Според законот, кој е усвоен доцна синоќа, се предвидува затворска казна од шест месеци до три ...

Решавање на проблемот по брза постапка: После низата на инциденти, Италија забрани употреба на фашистички и нацистички ...

Точка - 13.09.2017

Претставничкиот дом на италијанскиот парламент доцна синоќа го прифати законот со кој што се забранува јавно прикажување на фашистички и нацистички симболи, после низата на инциденти во земјата.

Во Италија усвоен закон за забрана на фашистички симболи

Телевизија Нова - 13.09.2017

По низата инциденти, Претставничкиот дом на италијанскиот Парламент изгласа закон со кој се забранува јавно прикажување на фашистички и нацистички симболи. Законот, што доцна синоќа беше изгласан, предвидува затворска казна од шест месеци до три ...

Италија ги забранува фашистичките и нацистичките симболи, казната е затвор

10без10 - 13.09.2017

Претставничкиот дом на италијанскиот парламент вчера доцна вечерта го усвои законот со кој се забранува јавно прикажување фашистички и нацистички симболи, по низата инциденти во земјата. Законот предвидува затворска казна од шест месеци до три ...

Италија забрани фашистички симболи

Кајгана - 13.09.2017

По низа инциденти, Застапничкиот дом на италијанскиот парламент, прифати закон со кој се забранува јавно прикажување на фашистички и нацистички симболи. Според законот, кој е усвоен доцна синоќа, се предвидува затворска казна од шест месеци до три ...

Во Италија усвоен закон за забрана на фашистички симболи

А1 On - 13.09.2017

По низата инциденти, Претставничкиот дом на италијанскиот Парламент изгласа закон со кој се забранува јавно прикажување на фашистички и нацистички симболи. Законот, што доцна синоќа беше изгласан, предвидува затворска казна од шест месеци до три ...

Во Италија усвоен закон за забрана на фашистички симболи

Сител - 13.09.2017

По низата инциденти, Претставничкиот дом на италијанскиот Парламент изгласа закон со кој се забранува јавно прикажување на фашистички и нацистички симболи. Законот, што доцна синоќа беше изгласан, предвидува затворска казна од шест месеци до три ...

Во Италија усвоен закон за забрана на фашистички симболи

+инфо - 13.09.2017

За законот да стапи во сила треба да биде изгласан и во Сенатот. По низата инциденти, Претставничкиот дом на италијанскиот Парламент изгласа закон со кој се забранува јавно прикажување на фашистички и нацистички симболи.