TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ретко кој знае: Легендарниот Чола во странство се претставувал со ова име

Press24 - 10.11.2017

Во светот на познатите не е ништо необично доколку се има уметничко име. Тоа е и случај со легендарниот српски пејач Здравко Чолиќ. Тој не го изменил во целост своето име, а и го користел само кога настапувал надвор од границите на Блакнот.

Кога ќе чуете со кое име проба да стекне светска слава, ќе ви стане јасно зошто не успеа

Таратур - 10.11.2017

Веруваме дека нема потреба да трошиме зборови за да ви кажуваме кој е Здравко Чолиќ. Барем на регионално ниво. Со децении е еден од најпопуларните музичари на просторите од бивша Југославија, кој во ’70-те години од минатиот век се обиде да направи ...

Здравко Чолиќ има песна на германски јазик, но и друго име (видео+фото)

Хитпортал - 10.11.2017

Доколку живеете или потекнувате од овие простори, тогаш сигурно знаете кој е Здравко Чолиќ. Денес тој е едно од најпознатите музички имиња на Балканот, но дали знаете дека тој се обидел да направи интернационална кариера? Здравко помеѓу 1974-та и ...

Здравко Чолиќ има песна на германски јазик, но и друго име – Фото+Видео

Скопје24 - 10.11.2017

Доколку живеете или потекнувате од овие простори тогаш сигурно знаете кој е Здравко Чолиќ и колкава популарност тој ужива на овие простори. Денес тој е едно од најпознатите музички имиња на Балканот, но дали знаете дека тој се обидел да направи и ...