TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анализа на проблеми при практичната реализација на Законот за семејството

Академик - 19.05.2017

Во практичната примена на применливиот Закон за семејството се стекнува впечаток дека не постои доволна индивидуализација во постапувањето на институциите при семејно-правните работи и тоа како во постапките за доверувањето на чување и воспитување ...

Еве зошто не треба да инсистирате детето да спие во посебна соба

Боза - 19.05.2017

Често пати роднините и пријателите ги советуваат родителите дека децата треба да спијат во посебна соба. Но факт е дека ни возрасните не сакаат да спијат сами, па зошто да се присилуваат децата на такво нешто.

Дали децата на разведените родители се поинакви?

+инфо - 18.05.2017

Истражувањето на универзитетот Јорк покажало дека на децата на разведени родители повеќе им штетат кавгите во текот на бракот отколку самиот развод Децата кои во своите домови се сведоци на кавги имаат 30 отсто поголеми шанси да развијат проблеми во ...