TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ципрас најави социјални додатоци во висина од 1,4 милијарди евра

+инфо - 14.11.2017

Семејствата со две деца, со годишен приход од 6.000 евра ќе добијат 900 евра, оние со 12.000 евра годишно, сега ќе добијат помош од 700 евра. Семејства со ниски годишни примања, со или без деца, пензионери на кои им биле скратени пари од ...

Грција ќе подели социјална дивиденда од 1,4 милијарди евра на граѓаните

Орбис - 14.11.2017

Грција ќе ја распредели 1,4 милијарди евра како социјална дивиденда за пензионерите и тие погодени од мерките за штедење на земјата, најави премиерот Алексис Ципрас. Парите се достапни бидејќи земјата имала повисок економски раст од планираното.

Грчката влада издвои 1,4 милијарди евра за социјално загрозените

Стандард - 13.11.2017

Грчкиот премиер Алексис Ципрас објави мерки за доделување на социјална помош во вредност од 1,4 милијарди евра, што го дозволува буџетот од 2017 година. Земјата се движи кон излез од режимот на мерки за буџетски ограничувања наметнати врз него од ...

Ципрас најави социјални додатоци во висина од 1,4 милијарди евра...

Н.Македонија - 14.11.2017

Ципрас најави социјални додатоци во висина од 1,4 милијарди евра Семејства со ниски годишни примања, со или без деца, пензионери на кои им биле скратени пари од здравственото и пензиско осигурување во изминатите години ќе добијат дел од социјалниот ...

Грција ќе подели социјална дивиденда од 1,4 милијарди евра на граѓаните

А1 On - 14.11.2017

Грција ќе ја распредели 1,4 милијарди евра како социјална дивиденда за пензионерите и тие погодени од мерките за штедење на земјата, најави премиерот Алексис Ципрас. Парите се достапни бидејќи земјата имала повисок економски раст од планираното.

Ципрас најави социјални додатоци во висина од 1,4 милијарди евра

Сител - 15.11.2017

Семејства со ниски годишни примања, со или без деца, пензионери на кои им биле скратени пари од здравственото и пензиско осигурување во изминатите години ќе добијат дел од социјалниот додаток кој вчеравечер, преку обраќање до јавноста го соопшти ...

Грција на граѓаните ќе им подели 1,4 милијарди евра од буџетот

Република - 14.11.2017

Грција ќе ја распредели 1,4 милијарди евра како социјална дивиденда за пензионерите и тие погодени од мерките за штедење на земјата, најави премиерот Алексис Ципрас. Парите се достапни бидејќи земјата имала повисок економски раст од планираното.

Ципрас најави социјални додатоци во висина од 1,4 милијарди евра

Либертас - 15.11.2017

Семејства со ниски годишни примања, со или без деца, пензионери на кои им биле скратени пари од здравственото и пензиско осигурување во изминатите години ќе добијат дел од социјалниот додаток кој вчеравечер, преку обраќање до јавноста го соопшти ...