TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уметничка инсталација: Барикада со автобус во Берлин (ВИДЕО)

Стандард - 10.11.2017

Нестандардна инсталација против војната во Сирија. Уметник од сириско-германско потекло поставува три исправени автобуси пред Бранденбургшката порта во Берлин. Тие потсетуваат на барикадите во Алепо, пишува Ројтерс.

Симболот на војната во Сирија претворен во инсталација во Берлин

Сакам да кажам - 10.11.2017

Уметник роден во Сирија постави три исправени автобуси до Бранденбуршката порта во Берлин, како инсталација која треба да ги евоцира спомените на страдањата на цивилите во војната во неговата татковина.