TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Работниците во индустриските зони ќе бараат одмор и минимална плата

+инфо - 20.03.2017

Ќе инсистираме колективното договарање да се актуелизира во наредниот период и во индустриските зони, најави Митревски. Синдикатите чекаа 10 години за да побараат и вработените во технолошко индустриските зони да бидат опфатени со Законот за ...

Синдикатот бара повисок минималец и исти плати за иста работа

Вечер - 20.03.2017

Зголемувањето на минималната плата веќе е ставено на агендата на Советот и за тоа наскоро ќе се расправа, а решението ќе биде резултат на консензус на партнерите во трипартитниот дијалог Зголемувањето на минималната плата се најде на агендата на ...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Курир - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

Макфакс - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

Курир - 20.03.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво.

Исти минимални плати во ЕУ - дали е можно?

Фактор - 19.03.2017

Министри од земјите-членки на Европската унија се изјаснија за воведување на минимална европска плата во сите земји-членки. Ако минималната плата се покачи во посиромашните земји, тоа може да доведе до раст на невработеноста.

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Канал5 - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Ибрахими: Политичката криза не треба да се одрази на плановите за економски раст

Точка - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

Канал5 - 20.03.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво.

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

А1 On - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

Продолжување на ефективниот социјален дијалог за динамизирање на економскиот раст и креирање одржливи работни места

Пулс24 - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и утврдување на можностите и приоритетните области за делување во следниот период, беа главните теми на ...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог

А1 On - 20.03.2017

Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог на национално и локално ниво.

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Вест - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог...

Н.Македонија - 20.03.2017

ЕСС ќе ги разгледа резултатите од функционирањето на трипартитниот дијалог Во Скопје денеска ќе се одржи седница на Економско-социјалниот совет на која ќе бидат разгледани постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот дијалог ...

ЕСС:Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Република - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...

ЕСС: Политичката криза да не влијае на договорените економски и социјални политики

Сител - 20.03.2017

Разгледување на постигнатите резултати од досегашното функционирање на трипартитниот социјален дијалог на национално и локално ниво, како и можностите и приоритетните области на делување во наредниот период, беа главни теми на денешната седница на ...