TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СЈО влезе во битолската Клиничка болница

Тера - 19.05.2017

Истражители на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во битолската Клиничка болница и барале да им се достават на увид документи поврзани со тендери за набавки во болницата распишувани преку Министерството за здравство.

СЈО влезе во битолската Клиничка болница, истражува тендери во здравството

Сакам да кажам - 19.05.2017

Истражители на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во битолската Клиничка болница и барале да им се достават на увид документи поврзани со тендери за набавки во болницата распишувани преку Министерството за здравство, потврди за ...

Експерти: Укинување на Член 22 од Законот за СЈО би овозможил опстанок на ова Обвинителство

ТВ21 - 19.05.2017

За кусо време се очекува да се знае дали Специјалното обвинителство формирано со политички договор, за правно расветлување на големата афера со прислушување во Македонија ќе преживее, или ќе се бара друг начин за обработка на предметите.

СЈО ги проверува тендерите во Клиничката болница во Битола

Мета - 19.05.2017

Обвинители од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во Клиничката болница во Битола, за да приберат подетални информации за дел од тендерите распишани во изминатите години, потврди за „Мета“ директорот на болницата, Василе Најдовски.

Врховниот суд закажа седница за притворите на Едмонд Темелко и Владимир Талески

Макфакс - 19.05.2017

За еден месец, или поточно на 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир ...

СЈО ги проверува тендерите во Клиничката болница во Битола

Либертас - 19.05.2017

Обвинители од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во Клиничката болница во Битола, за да приберат подетални информации за дел од тендерите распишани во изминатите години, потврди за „Мета“ директорот на болницата, Василе Најдовски.

Врховниот суд закажа седница за притворите на Едмонд Темелко и Владимир Талески

Точка - 19.05.2017

За еден месец, или поточно на 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир ...

Со разработени правни шеми се купува време и се кријат информации од Јанева

Слободен Печат - 18.05.2017

Лани во септември, СЈО побарало од директорот на УБК Владимир Атанасовски да одговори на три прашања, но тој доставил неодредени одговори, а потоа откако СЈО се пожалило, Судот ги отфрлил неговите жалби како неосновани.

СЈО исчезна од изјавите на партиите и на меѓународната заедница

Мета - 18.05.2017

Во еуфоријата што завладеа во земјава по формирањето на новото парламентарно мнозинство, изборот на нов спикер на Собранието и вчерашното давање на мандатот за формирање на нова влада, од наративот на партиите од мнозинството целосно исчезна ...

СЈО ги проверува тендерите во Клиничката болница во Битола

+инфо - 19.05.2017

Од СЈО, повикувајќи се на тајноста на предистражните и на истражните постапки што ги водат, денеска не сакаа да ја потврдат. Обвинители од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во Клиничката болница во Битола, за да приберат подетални ...

Врховниот суд закажа седница за притворите на Едмонд Темелко и Владимир Талески

А1 On - 19.05.2017

За еден месец, или поточно на 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир ...

СЈО исчезна од изјавите на партиите и на меѓународната заедница

Либертас - 18.05.2017

Во еуфоријата што завладеа во земјава по формирањето на новото парламентарно мнозинство, изборот на нов спикер на Собранието и по вчерашното доделување на мандатот за формирање нова влада, од наративот на партиите од мнозинството целосно исчезна ...

СЈО ги проверува тендерите во Клиничката болница во Битола

Репортер - 19.05.2017

Обвинители од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во Клиничката болница во Битола, за да приберат подетални информации за дел од тендерите распишани во изминатите години, потврди за „Мета“ директорот на болницата, Василе Најдовски.

Врховниот суд закажа седница за притворите на Темелко и Талески

Репортер - 19.05.2017

За еден месец, или поточно на 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир ...

СЈО исчезна од изјавите на партиите и на меѓународната заедница

Позитив.мк - 18.05.2017

Во еуфоријата што завладеа во земјава по формирањето на новото парламентарно мнозинство, изборот на нов спикер на Собранието и по вчерашното доделување на мандатот за формирање нова влада, од наративот на партиите од мнозинството целосно исчезна ...

СЈО ги проверува тендерите во Клиничката болница во Битола

10без10 - 19.05.2017

Обвинители од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во Клиничката болница во Битола, за да приберат подетални информации за дел од тендерите распишани во изминатите години, потврди за Мета директорот на болницата, Василе Најдовски.

Врховен суд во јуни ќе одлучува за притворите на Темелко и Талески...

Н.Македонија - 19.05.2017

Врховен суд во јуни ќе одлучува за притворите на Темелко и Талески Врховниот суд на 19 јуни закажа седница на Кривичниот совет при овој суд, на кој ќе се расправа по барање на Специјалното јавно обвинителство за законитоста при одлучување за притвор ...

СЈО исчезна од изјавите на партиите и на меѓународната заедница

Локално - 18.05.2017

Во еуфоријата што завладеа во земјава по формирањето на новото парламентарно мнозинство, изборот на нов спикер на Собранието и по вчерашното доделување на мандатот за формирање нова влада, од наративот на партиите од мнозинството целосно исчезна ...

СЈО ги проверува тендерите во Клиничката болница во Битола

Локално - 20.05.2017

Од СЈО, повикувајќи се на тајноста на предистражните и на истражните постапки што ги водат, денеска не сакаа да ја потврдат. Обвинители од Специјалното јавно обвинителство (СЈО) вчера влегле во Клиничката болница во Битола, за да приберат подетални ...

Врховниот суд закажа седница за притворите на Талески и Темелко

Орбис - 19.05.2017

За еден месец, или поточно на 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески и за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд ...

СЈО исчезна од изјавите на партиите и на меѓународната заедница

Репортер - 18.05.2017

Во еуфоријата што завладеа во земјава по формирањето на новото парламентарно мнозинство, изборот на нов спикер на Собранието и по вчерашното доделување на мандатот за формирање нова влада, од наративот на партиите од мнозинството целосно исчезна ...

Врховниот суд закажа седница за притворите на Едмонд Темелко и Владимир Талески

Правдико - 19.05.2017

За еден месец, или поточно на 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир ...

Врховниот суд закажа седница за притворите на Едмонд Темелко и Владимир Талески

Тера - 19.05.2017

За еден месец, или поточно на 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир ...

СЈО ретерираше за „Транспортер“, вели Бончановски

Шеталиште - 19.05.2017

На 19 јуни, Врховниот суд на седница ќе расправа за законитоста при определувањето притвор за градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко како и за одлуката за притвор на градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески, и двајцата ...