TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До Нова година по 9.000 денари треба да легнат на сметките на работниците

Вечер - 12.10.2017

Синдикалците велат дека финансиски добростоечките фирми одамна поделиле К 15 и тоа во висина до 24.000 денари, а сега остануваат помалите, од кои поголемиот дел сакаат да преговараат за намалување на минимумот што имаат обврска да го исплатат, под ...

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000 денари

Скопје инфо - 11.10.2017

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои се темелат на просечната нето и бруто плата во Македонија, износот ...