TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Романите „Храпешко“ и „Недела“ на Ермис Лафазановски на арапски и бугарски јазик

А1 On - 07.12.2017

Романите „Храпешко“ и „Недела“, на истакнатиот македонски писател Ермис Лафазановски, излегоа во печат на арапски и бугарски јазик. Арапското изданије на „Храпешко“ е излезено во престижната издавачка куќа „Ал Арабија“, во Каиро, Египет, а ...

„Храпешко“ и „Недела“ на Лафазановски на арапски и бугарски јазик

Сител - 07.12.2017

Романите „Храпешко“ и „Недела“, на Ермис Лафазановски излегоа во печат на арапски и бугарски јазик, соопшти издавачката куќа „Магор“. Арапското изданије на „Храпешко“ е излезено во престижната издавачка куќа „Ал Арабија“ во Каиро, а бугарското ...

Романите „Храпешко“ и „Недела“ на Ермис Лафазановски излегоа во печат на арапски и бугарски јазик

МКД - 07.12.2017

Арапското изданије на „Храпешко“ е излезено во престижната издавачка куќа „Ал Арабија“, во Каиро, Египет, а бугарското издание на романот „Недела“ во рамките на издавачката куќа „Персеи“, во превод на Марјан Петров.