TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грција казни шест врвни козметички фирми заради договарање цени

МРТ - 06.10.2017

Комисијата соопшти дека открила анти- конкурентски договори меѓу трговците на големо на луксузни козметички производи со намера да се фиксираат цените на мало. Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми, меѓу кои и американската ...

Козметички брендови казнети зашто договарале цени

365 - 06.10.2017

Грчката комисија за конкуренција казни дури шест козметички компании, меѓу кои и американската Estée Lauder и француските L’Oréal и Christian Dior, со сума од вкупно 19 милиони евра, поради меѓусебно договарање на цени.

Грција казни шест врвни козметички фирми заради договарање цени

Телевизија Нова - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер и француската Лореал, како и Кристијан Диор, на казни вкупно од околу 19 милиони евра поради договарање цени.

Во Грција казнети шест козметички фирми поради договарање на цени

Слободен Печат - 06.10.2017

Компаниите Есте Лаудер, Лореал и Диор се меѓу казнетите шест од страна на грчката Комисија за конкуренција поради договарање цени. Казната што шесте компании треба да ја платат изнесува околу 19 милиони евра.

Деловни совети од најуспешната жена во козметичката индустрија: Биди ѕвездата на сопствениот живот

Fashionel - 05.10.2017

Приказната која го смени лицето на козметичката индустрија започна со огромната желба на Есте Лаудер да ѝ докаже на секоја жена дека е убава. Таа беше жена револуционер, која за своите производи зборуваше преку својот личен пример.

Грција ги казнила „Есте Лодер“ и „Лореал“ за договарање на цените

Макфакс - 05.10.2017

Грчката комисија за конкурентност им изрекла глоба од вкупно 19 милиони евра на шест козметички фирми, меѓу кои се американската „Есте Лодер“ и француските „Лореал“ и „Кристијан Диор“ поради договарање на цените.

Грција казни светски козметички брендови – меѓусебно договарале цени

Нова ТВ - 06.10.2017

Грчката комисија за конкуренција казни дури шест козметички компании, меѓу кои и американската Estée Lauder и француските L’Oréal и Christian Dior, со вкупно 19 милиони евра, поради меѓусебно договарање цени.

Грција ги казни Есте Лаудер, Диор и Лореал за договарање на цени

еМагазин - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер и француската Лореал, како и Кристијан Диор, на казни вкупно од околу 19 милиони евра поради договарање цени.

Грција ги казнила „Есте Лодер“ и „Лореал“ за договарање на цените

Точка - 05.10.2017

Грчката комисија за конкурентност им изрекла глоба од вкупно 19 милиони евра на шест козметички фирми, меѓу кои се американската „Есте Лодер“ и француските „Лореал“ и „Кристијан Диор“ поради договарање на цените.

Козметички брендови казнети зашто договарале цени

Шеталиште - 06.10.2017

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ Грчката комисија за конкуренција казни дури шест козметички компании, меѓу кои и американската Estée Lauder и француските L’Oréal и Christian Dior, со сума од вкупно 19 милиони евра, поради меѓусебно договарање на цени.

Грција казни шест врвни козметички фирми заради договарање цени

Сител - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер и француската Лореал, како и Кристијан Диор, на казни вкупно од околу 19 милиони евра поради договарање цени.

Казни за „Есте Лодер“ и „Лореал“ за договарање на цените

Денар - 06.10.2017

Грчката комисија за конкурентност им изрекла глоба од вкупно 19 милиони евра на шест козметички фирми, меѓу кои се американската „Есте Лодер“ и француските „Лореал“ и „Кристијан Диор“ поради договарање на цените.

19 милиони евра казна оти договарале цени

Тера - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер и француската Лореал, како и Кристијан Диор, на казни вкупно од околу 19 милиони евра поради договарање цени.

Грција казни шест врвни козметички фирми заради договарање цени

Идивиди - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер и француската Лореал, како и Кристијан Диор, на казни вкупно од околу 19 милиони евра поради договарање цени.

Грција казни шест врвни козметички фирми заради договарање цени

+инфо - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и Есте Лаудер, Лореал и Кристијан Диор на казни вкупно од околу 19 милиони евра. Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер ...

Козметички гиганти со милионски казни во Грција

Фактор - 06.10.2017

Козметички гиганти како Есте Лаудер, Лореал, Кристијан Диор меѓу другите, се соочуваат со милионски казни во Грција поради договарање цени откако против нив постапка поведе Комисија за конкуренција.

Грција казни шест козметички фирми, меѓу нив Лореал и Кристијан Диор поради договарање цени

Вечер - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер и француската Лореал, како и Кристијан Диор, на казни вкупно од околу 19 милиони евра поради договарање цени Грчката комисија соопшти дека открила ...

Грција казни шест врвни козметички фирми заради договарање цени

А1 On - 06.10.2017

Грчката Комисија за конкуренција казни шест козметички фирми меѓу кои и американската Есте Лаудер и француската Лореал, како и Кристијан Диор, на казни вкупно од околу 19 милиони евра поради договарање цени.