TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битола ја слави музиката-започнува 9-тиот Фестивал на музика од светот

Тера - 10.11.2017

Љубојна и специјалниот гостин Џамбо Агушев, денес во Центарот за култура го отвoраат деветтото издание на Фестивалот на музика од светот, една од најпосакуваните и најпосетувани музички манифестации во градот во текот на годината.

Со „Љубојна“ вечерва започнува Фестивалот на музика од светот – утре сараевската атракција Божо Вречо

Шеталиште - 10.11.2017

Вечерва со концерт на „Љубојна“ со почеток во 20 часот во Центарот за култура започнува Фестивалот на музика од светот во Битола. За „Љубојна“, создавањето музика која ги поместува границите е начин на живот.

Битола ја слави музиката: Почнува „Фестивал на музика од светот“

Република - 10.11.2017

„Љубојна“ и специјалниот гостин Џамбо Агушев, вечерва во Центарот за култура го отвoраат деветтото издание на Фестивалот на музика од светот. Концептот на фестивалот оваа година е насочен на музика од Балканот.

Групата Љубојна го отвора фестивалот Музика од светот во Битола

Орбис - 10.11.2017

Деветтото издание на Фестивал на музика од светот ќе ги претстави најбрилијантните музички артисти на Балканот. Фестивалот започнува вечерва со концерт на групата Љубојна За Љубојна, создавањето музика која ги поместува границите е начин на живот.