TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

7 едноставни начини да го забрзате вашиот метаболизам

Кафе пауза - 17.07.2017

Ако веќе сте започнале да го спроведувате вашиот план за „губење“ на неколкуте килограми што ви се вишок, но и да направите нешто добро за вашето здравје, би требало најпрво да обрнете внимание на вашиот метаболизам, како процес кој влијае на двата ...

Кога ви требаат протеини?

Кајгана - 17.07.2017

Сите мускули, органи и ткива се создадени од протеини и затоа протеините имаат важна улога во вашиот секојдневен живот. Протеините заздравуваат рани, го регулираат шеќерот во крвта и неутализираат бактерии.