TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ-укинувањето на екстерното е антиреформа

Р.С.Европа - 19.05.2017

Заменик министерот за образование Спиро Ристовски во име на ВМРО-ДПМНЕ од партиското седиште денеска рече дека екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење кое што постоело во сите напредни земји и претставувало одреден стрес за ...

Ристоски: Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа – туку е антиреформа

24 Вести - 19.05.2017

Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа – туку е антиреформа , изјави денеска Спиро Ристоски од ВМРО ДПМНЕ. Тој додаде дека екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото ...

ВМРО ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

Нова ТВ - 19.05.2017

Намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата треба да им обезбеди подобро образование за нивните ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Телевизија Нова - 19.05.2017

Покрај распишување на локалните избори и решение за истечениот мандат на градоначалниците, според најавите новата точка која парламатарното мнозинсво сака да се стави на дневен ред и пред седница за избор на нова Влада е укинувањето на екстерното ...

ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа на СДСМ

МРТ - 19.05.2017

Доколку СДС до крај ги реализира популистичките најави, постепено се ќе се врати по старо. Оние кои имаат поголемо влијание, ќе успеат да ургираат нивното дете да биде со одличен успех без разлика дали учело или не учело.

Спировски: Намерата да се укине екстерното е антиреформа (ВИДЕО)

Стандард - 19.05.2017

„Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење. Тестирање на знаење кое што постои во сите напредни земји и секаде како и кај нас, претставува одреден стрес за ученикот, како што впрочем претставува секој тест, но тоа не е голгота ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното не е реформа, туку антиреформа

МКД - 19.05.2017

ВМРО-ДПМНЕ ја критикува намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање и оценува дека тоа е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи. „Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење.

Ристовски: Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа

Макфакс - 19.05.2017

Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа. Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата ...

Спировски: Намерата на СДС да го укине екстерното не е реформа туку антиреформа

Репортер - 19.05.2017

Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа. Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Курир - 19.05.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. – Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Локално - 19.05.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. – Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел ...

ВМРО ДПМНЕ против екстерното да замине во историјата

Фактор - 19.05.2017

Партијата која воведе во образованието екстерно тестирање е против негово повлекување. Заменик министерот за образование Спиро Ристовски најавата на СДСМ да го укине екстерното тестирање ја окарактеризираше како антиреформа.

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Алсат-М - 19.05.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. – Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел ...

Ристовски: Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа

Точка - 19.05.2017

Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање не е реформа туку антиреформа. Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното не е реформа туку е антиреформа

Мета - 19.05.2017

Намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и претставува додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата треба да им обезбеди подобро ...

ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа...

Н.Македонија - 19.05.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа Намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и додворување на дел од родителите што се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Нетпрес - 19.05.2017

Намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците, оцени во петокот на прес-конференцијата Спиро Ристовски, од ВМРО-ДПМНЕ „Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е ...

ВМРО ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

Фокус - 19.05.2017

ВМРО-ДПМНЕ го воведе екстерното тестирање како одговор на една појава која започна во периодот на транзицијата, а се манифестираше преку масовно пишување највисоки оценки без да се обезбеди дека ученикот има доволно стекнато знаење за таквата ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Пулс24 - 19.05.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците. – Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел ...

ВМРО-ДПМНЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ: Укинувањето на екстерното тестирање е штетно за учениците (ВИДЕО)

Телеграф - 19.05.2017

СДС со планот за укинување на екстерното тестирање ја враќа назад Република Македонија. Родителите, колку и да бидат задоволни од оваа антиреформа, популистичка мерка, јасно е дека таа е единствено на штета на потенцијалот и успесите на нивните ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното е антиреформа и популистичка мерка

А1 On - 19.05.2017

„Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење. Тестирање на знаење кое што постои во сите напредни земји и секаде како и кај нас, претставува одреден стрес за ученикот, како што впрочем претставува секој тест, но тоа не е голгота ...

Ристовски: Укинувањето на екстерното не е реформа туку е антиреформа

Либертас - 19.05.2017

Намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и претставува додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата треба да им обезбеди подобро ...

Спиро Ристовски: Укинувањето на екстерното е антиреформа

Факултети - 19.05.2017

Ако се укине екстерното, постепено се ќе се врати по старо. Тие со поголемо влијание, ќе ургираат нивното дете да биде со одличен успех без разлика на неговиот квалитет. Дел од учениците ќе имаат висок успех со труд и знаење, а дел ќе имаат висок ...

Ристовски: СДС сака да го врати времето од транзицијата кога се подаруваа оценки

Позитив.мк - 19.05.2017

Поранешниот министер за образование Спиро Ристовски во име на ВМРО-ДПМНЕ одржа прес конференција на која ги искажа главните ставови зошто не треба да се укине екстерното тестирање кое ќе врати многу негативни појави што е и главната намера на СДСМ, ...