TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одбележан Меѓународниот ден на музеите

А1 On - 19.05.2017

Здружението Македонски национален комитет при Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) и Македонскиот национален комитет на Синиот штит денеска го одбележуваат 18 Мај – Меѓународниот ден на музеите.

Европска ноќ на музеите и во Скопје

+инфо - 19.05.2017

Националната галерија на Македонија оваа година е дел од европската манифестација „Европска ноќ на музеите 2017“ која ќе се одржи на утре. Националната галерија на Македонија оваа година е дел од европската манифестација „Европска ноќ на музеите ...

Промовирани веб страница и материјали за струшкиот Музеј „Др Никола Незлобински“

А1 On - 18.05.2017

Во спомен домот на „Браќата Миладиновци“ во Струга вечерва беа промовирани нова веб страница и промотивни материјали за музејот „Др. Никола Незлобински“, во рамки на одбележувањето на 18 мај, Меѓународен ден на музеите.

Охридскиот Завод и музеј Денот на музеите ќе го одбележи со изложба во реновирана галерија

ТВМ - 18.05.2017

Завод и музеј ќе го одбележи денот на музеите со традиционална изложба. По 27 пат ќе бидат изложени современи уметнички дела на уметници од земјава и странство кои оставиле свои дела во музејската збирка, напоменува музејскиот кустос Сашо Блажески.

Меѓународен ден на музеите

Алфа - 18.05.2017

„Музеите и спорните истории – кажувајќи го неискажливото во музеите“ е тема на овогодинешното одбележување на 18 Мај - Меѓународниот ден на музеите. „Музеите и спорните истории – кажувајќи го неискажливото во музеите“ е тема на овогодинешното ...

Посетеноста на музеите расте, Спомен- куќата на Мајка Тереза најатрактивна

МРТ - 18.05.2017

Со зголемен број посетители дочекан Меѓународниот ден на музеите. Статистиката охрабрува дека во земјава расте интересот за историското и културното богатство. Во светот, Лувр сѐ уште го држи приматот за најпосетен.

Одбележан Меѓународниот ден на музеите

Курир - 19.05.2017

Здружението Македонски национален комитет при Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) и Македонскиот национален комитет на Синиот штит денеска го одбележуваат 18 Мај – Меѓународниот ден на музеите.

Изложба на Националната галерија на Македонија за „Европската ноќ на музеите 2017“

Cooltura - 20.05.2017

Националната галерија на Македонија во рамките на манифестацијата „Европска ноќ на музеите 2017“ ќе се претстави со изложбата „Иван Мештровиќ, графики од Колекцијата на НГМ“, која ќе биде претставена во објектот Чифте амам од 18 – 31 мај 2017 година.

Промовирани веб страница и материјали за струшкиот Музеј „Др Никола Незлобински“

+инфо - 18.05.2017

Оваа година музејот „Др Никола Незлобински“, како што истакна директорот Милован Шутиноски, става акцент на отвореноста кон широката јавност. Во спомен домот на „Браќата Миладиновци“ во Струга вечерва беа промовирани нова веб страница и промотивни ...

Меѓународен ден на музеите

Cooltura - 18.05.2017

Tема на овогодинешното одбележување на 18 Мај – Меѓународниот ден на музеите e „Музеите и спорните истории – кажувајќи го неискажливото во музеите“... Темата оваа година ја зададе Меѓународниот совет на музеите (ICOM) и важи за сите земји за 2017 ...

Одбележан меѓународниот ден на музеите

Макфакс - 19.05.2017

– Меѓународниот ден на музеите, 18 мај, денесka го одбележуваат Здружението Македонски национален комитет при Меѓународниот совет на музеите и Македонскиот национален комитет на Синиот штит.

Графики на Мештровиќ во Чифте амам за Европската ноќ на музеите

Сител - 20.05.2017

Националната галерија на Македонија вечер ќе биде дел од манифестацијата „Европска ноќ на музеите 2017“. По овој повод ќе се претстави со изложбата „Иван Мештровиќ, графики од Депоата на НГМ“, поставена во објектот Чифте амам до 31 мај 2017 година.

Промовирани веб страница и материјали за Музејот „Др Никола Незлобински“

Cooltura - 19.05.2017

Во спомен домот на „Браќата Миладиновци“ во Струга вчеравечер беа промовирани нова веб страница и промотивни материјали за музејот „Др. Никола Незлобински“, во рамки на одбележувањето на 18 мај, Меѓународен ден на музеите...

„Спомен куќа на Татарчеви“ добитник на наградата „Музеј на годината“

Cooltura - 20.05.2017

Музеј и завод Битола, за новоотворениот музеј „Спомен куќа на Татарчеви“ е годинашниот добитник на наградата „Музеј на годината“... За музејски проект на годината добитници се „Спомен-куќата на Мајка Тереза“ за проектот „Тишината раскажува за Мајка ...

Битолскиот Музеј прогласен за Музеј на годината

Тера - 19.05.2017

Здружението Македонски национален комитет при Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) и Македонскиот национален комитет на Синиот штит денеска го одбележуваат 18 Мај – Меѓународниот ден на музеите.

Графики на Мештровиќ во Чифте амам за Европската ноќ на музеите

Локално - 20.05.2017

Националната галерија на Македонија вечер ќе биде дел од манифестацијата „Европска ноќ на музеите 2017“. По овој повод ќе се претстави со изложбата „Иван Мештровиќ, графики од Депоата на НГМ“, поставена во објектот Чифте амам до 31 мај 2017 година.

Музејот „Др Никола Незлобински" со нова веб страница и материјали

Вечер - 19.05.2017

Оваа година музејот „Др Никола Незлобински", како што истакна директорот Милован Шутиноски, става акцент на отвореноста кон широката јавност. Во спомен домот на „Браќата Миладиновци" во Струга промовирани се нова веб страница и промотивни материјали ...

Одбележан Меѓународниот ден на музеите

Скопје инфо - 19.05.2017

Здружението Македонски национален комитет при Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) и Македонскиот национален комитет на Синиот штит денеска го одбележуваат 18 Мај – Меѓународниот ден на музеите.

Графики на Мештровиќ во Чифте амам за Европската ноќ на музеите

Канал 77 - 20.05.2017

Националната галерија на Македонија вечер ќе биде дел од манифестацијата „Европска ноќ на музеите 2017“. По овој повод ќе се претстави со изложбата „Иван Мештровиќ, графики од Депоата на НГМ“, поставена во објектот Чифте амам до 31 мај 2017 година.

Графики на Мештровиќ во Чифте амам за Европската ноќ на музеите...

Н.Македонија - 20.05.2017

Графики на Мештровиќ во Чифте амам за Европската ноќ на музеите Националната галерија на Македонија вечерва ќе биде дел од манифестацијата „Европска ноќ на музеите 2017“. По овој повод ќе се претстави со изложбата „Иван Мештровиќ, графики од Депоата ...