TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како ЦИА сакала да го ликвидира Кастро? Идеите се граничат со научна фантастика

Канал5 - 10.11.2017

На денот кога е убиен Џон Ф. Кенеди, ЦИА се обидувала да го убие Фидел Кастро со отровно пенкало, се тврди во некогаш поверливи документи кои Националниот архив ги отвори за јавноста. Кенеди е убиен во Далас 1963 година, а истиот ден Фидел Кастро ...

Доверливи документи откриваат како ЦИА се обидувала да го ликвидира Фидел Кастро

Кајгана - 10.11.2017

На денот кога бил убиен Џон Ф. Кенеди, ЦИА се обидела да го ликвидира Фидел Кастро со отровен молив, се тврди во постари доверливи документи кои Националната архива ги отвори за јавноста. Кенеди е убиен во Далас, 1963 година, а истиот ден Фидел ...