TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дарко Димовски нов претседател на ССМ

еМагазин - 06.12.2017

В.д. претседателот на ССМ Дарко Димовски на денешното продолжение на Вонредниот конгрес е избран за нов претседател на Сојузот на синдикати на Македонија. Тој е избран преку јавно гласање со мнозинство гласови.

Најголем број од пријавите за загадувач во Општина Карпош биле за работата на топилницата во Момин Поток

еМагазин - 05.12.2017

Од отворањето на т.н еко-линија (078-257-640) на Општина Карпош, на која граѓаните може да пријават загадувачи односно за палење смет, гуми, кабли, пластика и друг токсичен отпад на територијата на општината, забележани се 64 јавувања од страна на ...

Пролонгирањето на примената на Законот за задолжителни нафтени резерви ќе има импликации врз компаниите

Бизнис Вести - 10.11.2017

Со обидот на Владата да ја пролонгира примената на Законот за задолжителни нафтени резерви за уште една година и така да не ги послуша препораките на Европската унија се отвораат финансиски импликации врз компаниите кои имаат складови за чување на ...

Ново одложување на законот за нафтени резерви

Телма - 08.11.2017

Министерството за финансии повторно ја одложи примената на законот за задолжителни нафтени резерви. Текстот кој е донесен во 2014 година требаше да стартува од 1 јануари 2018, но по бројни одлагања, Владата одлучи повторно да го пролонгира овој пат ...

ЕЕЗ: Македонија доцни со препораките на ЕУ за државните нафтени резерви

А1 On - 08.11.2017

Македонија заостанува во спроведувањето на препораките на Европската унија поврзани со складирањето на државните нафтени резерви, се вели во последниот извештај на Европската енергетска заедница (ЕЕЗ) за имплементацијата на енергетските европски ...

Одложување на примената на Законот за задолжителни нафтени резерви

Академик - 08.11.2017

Министерството за финансии најавува предлог на Законот за изменување на Законот за задолжителни нафтени резерви. Целта на предложениот Закон, посочуваат од Министерството, е да се одложи неговата примена за уште една календарска година.

Дали и новата Влада ќе ѝ контрира на Европската енергетска заедница?!

Турлитава - 09.11.2017

Владата подготвува ново одлагање на Законот за задолжителни нафтени резерви, што е во спротивност на препораките на Европската енергетска заедница кои предвидуваат итна примена на овој закон..

ЕЕЗ: Македонија доцни со препораките на ЕУ за државните нафтени резерви

Орбис - 08.11.2017

Македонија заостанува во спроведувањето на препораките на Европската унија поврзани со складирањето на државните нафтени резерви, се вели во последниот извештај на Европската енергетска заедница (ЕЕЗ) за имплементацијата на енергетските европски ...

Дали и новата Влада ќе ѝ контрира на Европската енергетска заедница?!

А1 On - 09.11.2017

Владата подготвува ново одлагање на Законот за задолжителни нафтени резерви, што е во спротивност на препораките на Европската енергетска заедницакои предвидуваат итна примена на овој закон..

Дали и новата Влада ќе ѝ контрира на Европската енергетска заедница?!

Орбис - 09.11.2017

Владата подготвува ново одлагање на Законот за задолжителни нафтени резерви, што е во спротивност на препораките на Европската енергетска заедницакои предвидуваат итна примена на овој закон..