TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Постхумна изложба на Нове Франговски во Музеј на град Скопје

Cooltura - 21.04.2017

Во Музејот на град Скопје, во вторник, 25 април, со пчеток во 19.30 часот ќе биде отворена постхумна изложба со наслов „Собитија“ на академскиот сликар Нове Франговски... Изложбата и каталогот се реализирани со подршка на Министерството за култура ...

Емил Шулајковски: „Огнена земја“ е мојата замислена земја во која би сакал да живеам

МКД - 20.04.2017

На ѕидовите во двата изложбени салони „Империјал“ при Културно - информативен центар - Скопје, од 20 април, во 20 часот, ќе бидат распослани 46 слики од 25-тата самостојна изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски.

Изложба на 30 дела од ликовната колонија “Михајлово” од Кавадарци во Прилеп

Маркукуле - 20.04.2017

Изложба на 30 дела од ликовната колонија “Михајлово” од Кавадарци ќе биде отворена во петок 21 април 2017г. од 20.00 часот во ликовната галерија од ЦК,,Марко Цепенков,,. Љубителите на ликовната ументост ќе имаат можност да видат дел од делата што ги ...

Изложбата „Цртеж - Експериментален цртеж“ ќе биде поставена во галеријата „Ко-Ра“

МКД - 19.04.2017

Друштвото на ликовни уметници на Македонија, во соработка со Домот на културата „Кочо Рацин“ од Скопје, на 20 април, во 19 часот, во галеријата „Ко-Ра“ ќе ја отвори изложбата „Цртеж - Експериментален цртеж 2017“.

Изложба „Експеpиментален цpтеж“ на ДЛУМ

+инфо - 19.04.2017

Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да проследат интересни дела од реномирани ликовни уметници од земјата – членови на ДЛУМ. Во Домот на култура „Кочо Рацин“ Скопје утре ќе биде отворена изложбата „Експериментален цртеж“ на Друштво на ...

Изложба на Емил Шулаjковски во КИЦ...

Н.Македонија - 19.04.2017

Изложба на Емил Шулаjковски во КИЦ Изложба на Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“ утревечер, во 20 часот, ќе биде отворена во КИЦ. Со оваа изложба Шулајковски го одбележува јубилејот - 25 години ликовно творештво, а на поставката ќе бидат ...

Јубилеjна изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов...

Н.Македонија - 19.04.2017

Јубилеjна изложба на сликарот Стефан Хаџи-Николов Јубилејната 65. самостојна ликовна изложба на реномираниот македонски сликар Стефан Хаџи-Николов ќе биде отворена вечерва, во 20 часот, во галеријата „Флукс“ во Скопје.

Изложба на чешки и македонски уметници

Вечер - 19.04.2017

Застапени се автори од разни генерации, 12 автори со 33 дела во различни медиуми како: сликарско, вајарство, графика, фотографија, плакат, видео, инсталација... Во Културно-информативниот центар во Скопје вечерва во 20 часот ќе биде отворена ...

Изложба на 30 дела од ликовната колонија Михајлово

+инфо - 20.04.2017

Веќе две децении оваа колонија се вбројува меѓу најуспешните во земјата и на неа со својата работа се претставија стотици ликовни уметници од светот. Изложба на 30 дела од ликовната колонија Михајлово од Кавадарци ќе биде отворена во петок 21 април ...

Изложба „Цртеж-Експериментален цртеж" на ДЛУМ

Вечер - 20.04.2017

На изложбата ќе се претстават повеќе од 30-тина автори-членови на ДЛУМ од цела Македонија. Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Домот на културата „Кочо Рацин" од Скопје, денеска во 19 часот Во Галеријата Ко-ра ќе ја отвори ...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ

А1 On - 19.04.2017

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар – Скопје вечер во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“.

Изложба „Изминување на времето“ во Велес

Cooltura - 20.04.2017

Вечерва, 20 април, со почеток во 19 часот, во Ликовен салон, Велес ќе биде отворена Групна изложба на уметници од Чешка и Македонија со наслов „Изминување на времето“... На изложбата со свои дела ќе се претстават уметниците Ленка Сарова Малиска, ...

Утре изложба на ликовната колонија „Михајлово“ во Прилеп

Шеталиште - 20.04.2017

Изложба на 30 дела од ликовната колонија „Михајлово“ од Кавадарци ќе биде отворена во петок 21 април 2017г. од 20.00 часот во ликовната галерија од ЦК,,Марко Цепенков,,. Љубителите на ликовната ументост ќе имаат можност да видат дел од делата што ги ...

Експериментални цртежи во ДЛУМ

Макфакс - 20.04.2017

Друштвото на ликовни уметници на Македонија и Домот на културата „Кочо Рацин“ од Скопје, вечерва, во 19 часот, во галеријата „КО-РА“ ја отвораат изложбата „Цртеж -Експериментален цртеж“. На изложбата ќе се претстават повеќе од 30-тина автори-членови ...

Самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ-Скопје

Cooltura - 19.04.2017

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при Културно-информативен центар – Скопје во четврток, 20 април, со почеток во 20.00 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“...

Во Прилеп изложба на дела од ликовната колонија Михајлово

Cooltura - 21.04.2017

Изложба на 30 дела од ликовната колонија Михајлово од Кавадарци ќе биде отворена денеска, петок 21 април, од 20.00 часот во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп... Љубителите на ликовната ументост ќе имаат можност да видат дел од ...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ

Канал5 - 20.04.2017

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар - Скопје вечер во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“.

Делата од ликовната колонија Михајлово во Прилеп

Макфакс - 21.04.2017

Изложба на 30 дела од ликовната колонија Михајлово од Кавадарци ќе биде отворена денескаво 20.00 часот во ликовната галерија на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Љубителите на ликовната ументост ќе имаат можност да видат дел од делата што ги создале ...

„Огнена земја“, самостојна изложба на Емил Шулајковски во КИЦ

Сител - 20.04.2017

Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар - Скопје вечер во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена земја“.

"Огнена земја" од Емил Шулајковски

Вечер - 20.04.2017

Со оваа изложба Шулајковски го одбележува јубилејот 25 години ликовно творештво, а на неа ќе бидат изложени 45 слики изработени во маслена техника создадени во последните три години. Во изложбените салони "Империјал 1 и 2" при ...

„Огнена земја“, изложба на Емил Шулајковски во КИЦ...

Н.Македонија - 20.04.2017

„Огнена земја“, изложба на Емил Шулајковски во КИЦ Во изложбените салони „Империјал 1 и 2“ при ЈУ Културно-информативен центар - Скопје вечер во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот сликар Емил Шулајковски насловена „Огнена ...