TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали има пилот во … автомобилот?

Авто Плус - 10.11.2017

Waymo, проект на Google гигант, започна со тестирање на автомобили со автоматска контрола без да има некој на возачкото седиште Waymo, проект на Google гигант, започна со тестирање на автомобили со автоматска контрола без да има некој на возачкото ...

Автомобилите на Waymo вртат по улиците без возач зад воланот

Smartportal - 09.11.2017

Замислете дека викате такси преку апликација на вашиот смартфон и за 5 минути пристигнува автомобил без возач во него. Влегувате, автомобилот почнува да се движи и ве носи до вашата дестинација, повторно, без возач зад воланот.

Google започна да ги тестира возилата без луѓе-возачи

IT.mk - 08.11.2017

Првите возила на Waymo без безбедносен возач започуваат со тестови во Феникс, Аризона. Компанијата ова го објави на својот блог , додавајќи дека по 8 години развој ова е следниот чекор за потполно автономни возила.

Револуционерен чекор нанапред во тестирањето на автономните автомобили

Точка - 08.11.2017

Технологијата на автономните автомобили има постигнато исклучителен напредок во текот на последните неколку години, а еден од пионерите во оваа област, ИТ гигантот Google, направи и уште еден успешен чекор нанапред во развојот и тестирањето на овие ...