TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пчеларите немаат мед, бараат прогласување на елементарна непогода

МКД - 13.08.2017

Пролетните мразови и сушата предизвикаа намалување на пчелните семејства, намалено e и производството на мед и други производи. Пчеларите Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство да прогласи елементарна непогода поради редуцирањето ...

Пчеларите од Штип загрижени за својата егзистенција

Фактор - 13.08.2017

Пчеларите од Штип се загрижени за својата егзистенција поради лошата состојба и бараат од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство да се прогласи елементарна непогода поради редуцирањето на пчелните семејства.

Штипските пчелари бараат прогласување на елементарна непогода

МК News - 14.08.2017

Штипските пчерали бараат од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство да се прогласи елементарна непогода поради редуцирањето на пчелните семејства. Претседателот на Здружението на пчелари „Пелар“-Штип, Томе Тонев вели дека барањето ...