TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струмичките земјоделци бараат итна исплата на сите субвенции

24 Вести - 19.05.2017

Струмичките земјоделци апелираат до платежната агенција и Министерството за финансии веднаш да се пуштат субвенциите за минатата година оти тонат во долгови. Се прашуваат, ако буџетот е ликвиден зошто Министерството за финансии не ги пушти сите пари ...

Новини во ИПАРД 2

МРТ - 19.05.2017

На земјоделците кои ќе користат финансиски средства од ИПАРД 2 програмата на располагање им стојат неколку поволности. Можат да го користат гарантниот фонд, субвенциите за банкарските камати и готови типски проекти за сточарски фарми и повеќегодишни ...

Струмичките земјоделци бараат итна исплата на сите субвенции

Локално - 19.05.2017

Струмичките земјоделци апелираат до платежната агенција и Министерството за финансии веднаш да се пуштат субвенциите за минатата година оти тонат во долгови. Се прашуваат, ако буџетот е ликвиден зошто Министерството за финансии не ги пушти сите пари ...

Почна исплатата на земјоделските субвенции

Телма - 18.05.2017

Дел од земјоделците денеска на своите сметки конечно ги добија парвите пари од субвенциите, кои им доцнеа веќе седум месеци. Другите средсвата ги очекуваат во следните денови. Денеска се исплатени обврски од вкупно 7,5 милиони евра.

Почна исплатата на субвенции

24 Вести - 18.05.2017

Исплатата на субвенциите почна. Денеска субвенции добија дел од земјоделцците, останатите според најавите ќе ги добијат парите во следните денови. Министерството за финансии денеска исплати 7,5 милиони евра за 2015 и 2016 година.

Министерството за финансии започна со исплата на субвенциите

Академик - 18.05.2017

Министерството за финансии започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во „Службен весник на РМ“ со која ги отстранува законските пречки за исплата.

Земјоделците ќе ги добијат заостанатите субвенции

Р.С.Европа - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска соопшти дека започнува со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на ...

7,5 милиони евра исплатени за субвенции за земјоделците

Сакам да кажам - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска почна со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник. Министерството соопшти дека се исплатени 7,5 милиони евра субвенции со што целосно се подмирени ...

Почна исплатата на субвенциите за земјоделците

Сител - 18.05.2017

Почна исплатата на земјоделските субвенции. Над 13,5 милиони евра легнаа на сметките на земјоделците. Министерството за финансии денеска почна со исплаќањето, веднаш по објавувањето на вчерашната одлука на Уставниот суд во Службен весник со што беа ...

Земјоделците ќе здивнат – започна исплатата на субвенциите

Канал5 - 18.05.2017

Конечно земјоделците ќе здивнат.Од денес долгоочекуваните субвенции за земјоделските производители се пуштени. Од сојузот на земјоделски здруженија од регионот велат дека налозите за исплата се готови и пуштени.Министерството за финансии чекаше ...

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците ...

Н.Македонија - 18.05.2017

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за ...

Земјоделците ги добија парите за субвенции, од денеска почна исплатата

Алфа - 18.05.2017

Министерството за финансии веќе врши исплати откако одлуката на Уставниот суд беше објавена во службен весник, со што беа отстранети законските пречки за исплата на субвенциите Земјоделците почнаа да ги добиваат субвенциите.

Министерството за финансии исплатило 13 милиони евра субвенции на земјоделците

Мета - 18.05.2017

Министерството за финансии исплатило 463 млиони денари (7.528.455 евра) субвенции за земјоделците за 2015 година и 364 милиони денари (5.918.699 евра), за дел од 2016 година, соопштуваат оттаму.

Почна исплатата на земјоделските субвенции

Kumanovo News - 18.05.2017

Министерството за финансии соопшти дека се исплатени 7,5 милиони евра субвенции со што целосно се подмирени обврските за субвенции заклучно со 2015 година, односно за фуражни култури, житарици, ориз, градинарство, овошни насади, лозови насади, ...

Проверете ги вашите сметки: Започна исплатата на земјоделските субвенции

Шеталиште - 18.05.2017

Дел од земјоделците денеска на своите сметки конечно ги добија првите пари од субвенциите, кои им доцнеа веќе седум месеци. Другите средсвата ги очекуваат во следните денови. Денеска се исплатени обврски од вкупно 7,5 милиони евра.

Почна исплатата на субвенции

Локално - 18.05.2017

Исплатата на субвенциите почна. Денеска субвенции добија дел од земјоделцците, останатите според најавите ќе ги добијат парите во следните денови. Министерството за финансии денеска исплати 7,5 милиони евра за 2015 и 2016 година.

Почна исплатата на субвенциите

Макфакс - 18.05.2017

Министерството за финансии соопшти дека започнало со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставниот суд во Службен весник, со која беа отстранети законските пречки за исплата, соопштија од Кабинетот на ...

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

А1 On - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Започна исплатата на земојделските субвенции

Таратур - 18.05.2017

Исплатата на субвенциите почна. Денеска субвенции добија дел од земјоделцците, останатите според најавите ќе ги добијат парите во следните денови. Министерството за финансии денеска исплати 7,5 милиони евра за 2015 и 2016 година.

Почна исплатата на субвенциите

Кајгана - 18.05.2017

Министерството за финансии соопшти дека започнало со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставниот суд во Службен весник, со која беа отстранети законските пречки за исплата, соопштија од Кабинетот на ...

Министерство за земјоделство почна да ги исплаќа субвенциите

Телма - 18.05.2017

Министерството за финансии започна со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата.

Министерството за финансии започна со исплатата на субвенциите

Денар - 18.05.2017

Министерството за финансии соопшти дека започнало со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставниот суд во Службен весник, со која беа отстранети законските пречки за исплата, соопштија од Кабинетот на ...

Почна исплатата на субвенциите за земјоделците

Република - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска почна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во „Службен весник“ со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопштија од кабинетот на министерот за ...

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Press24 - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Пулс24 - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Почна исплатата на субвенциите

+инфо - 18.05.2017

Први парите ги добиваат земјоделците на кои државата им должи субвенции од 2015 година. Министерството за финансии започна со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги ...

Финансии веќе нема уставни пречки, ги префрла парите на земјоделците

Фактор - 18.05.2017

Министерството за финансии започна со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Либертас - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Вечер - 18.05.2017

Министерството за финансии остана доследно на спроведување на законската регулатива и покрај бројните шпекулации во изминатиов период. Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на ...

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Телевизија Нова - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Почна исплатата на субвенциите за земјоделците

Бриф - 18.05.2017

Министерството за финансии започна со исплатата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Тера - 18.05.2017

Министерството за финансии исплатило 463 млиони денари (7.528.455 евра) субвенции за земјоделците за 2015 година и 364 милиони денари (5.918.699 евра), за дел од 2016 година, соопштуваат оттаму.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

еМагазин - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Министерство за финансии исплатило 13 милиони евра субвенции на земјоделците

Либертас - 18.05.2017

Министерството за финансии исплатило 463 млиони денари (7.528.455 евра) субвенции за земјоделците за 2015 година и 364 милиони денари (5.918.699 евра), за дел од 2016 година, соопштуваат оттаму.

Почна исплатата на субвенциите за земјоделците

МРТ - 18.05.2017

Исплатени се 463 милиони денари субвенции. Целосно се подмирени обврските за субвенциите заклучно со 2015-та година, односно за фуражни култури, житарици, ориз, градинарство, овошни насади, лозови насади, говеда, несилки, млеко, органско ...

МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ: Почна исплатата на субвенциите кон земјоделците

Телеграф - 18.05.2017

Веднаш штом се создаде законска можност, Министерството за финансии започна со исплата на субвенциите кон земјоделците, се посочува во соопштението од кабинетот на министерот за финансии Министерството за финансии денеска почна со исплата на ...

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Точка - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Маркукуле - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Репортер - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Одлична вест за земјоделците, започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Exclusive.mk - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.

Започна исплатата на субвенциите за земјоделците

Алфа - 18.05.2017

Министерството за финансии, стои во текстот, остана доследно на спроведување на законската регулатива и покрај бројните шпекулации во изминатиов период. Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по ...

Започна исплатата на земјоделските субвенции

Нова ТВ - 18.05.2017

Министерството за финансии започна со исплатата на субвенциите на земјоделците, откако во Службен весник е објавена одлуката на Уставниот суд со која ги отстрануваат законските пречки за исплата.

Започна исплатата на субвенциите, парите за земјоделците добредојдени, над 700 милиони денари ќе бидат исплатени за ...

Турлитава - 18.05.2017

Министерството за финансии денеска започна со исплата на субвенциите на земјоделците, веднаш по објавување на одлуката на Уставен суд во Службен весник со која ги отстранува законските пречки за исплата, соопшти кабинетот на министерот за финансии.