TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наскоро во Шведска и Данска без кеш

Канал5 - 12.10.2017

Шведска за шест години , а Данска до 2030 ќе станат земји без пари во готово. Во најголемиот број Шведски банки , и тоа во 900 од 1600 не се депонираат готови пари , а наскоро нема да примаат ниту штедни влогови во банкноти .

Седум работи кои се потребни за оние кои сакаат да се преселат во Шведска

Репортер - 12.10.2017

Шведска е членка на Европската унија и меѓу најразвиените земји на светот. За разлика од соседната Норвешка, тие не поседуваат огромни залихи на нафта и плин, но со труд и паметно вложување на своите граѓани, имаат висок стандард на живот.

Седум работи кои мора да ги знаете ако се селите во Шведска

Фактор - 12.10.2017

Шведска е членка на ЕУ и една од најразвиените земји на светот. Таа е позната по високиот стандард, а ако сакате да добиете државјанство, иако не сте родени таму, треба да ги знаете овие податоци.

Нема веќе кеш,само картици: Шведска ќе биде првата држава во светот која ќе ја укине готовината

Телевизија Нова - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот економски факултет, покажа дека во 2023 година Шведска ќе биде општество ...

OВАА ДРЖАВА ОДРЕДИ ДАТУМ: Тие се први кои укинуваат кеш

Фактор - 12.10.2017

Една европска земја ќе биде прва во светот која ќе исфрли кеш од употреба. На 24 март 2023 година Шведска ќе биде општество без готовина. За пет години се очекува дека и продавниците нема да прифаќаат готовина.

Се селите во Шведска? Ова мора да го знаете

Република - 12.10.2017

Шведска е членка на ЕУ и една од најразвиените земји на светот. Таа е позната по високиот стандард, а ако сакате да добиете државјанство, иако не сте родени таму, треба да ги знаете овие податоци.

Во оваа држава веќе нема да се плаќа со пари, само со картички

Република - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот економски факултет, покажа дека во 2023 година Шведска ќе биде општество ...

Анализа: Шведска ќе биде првата држава во светот која ќе ја укине готовината

А1 On - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот економски факултет, покажа дека во 2023 година Шведска ќе биде општество ...

Наскоро во Шведска ќе се плаќа само во кеш

Вечер - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот економски факултет, покажа дека во 2023 година Шведска ќе биде општество ...

Шведска ќе биде првата држава во светот која ќе ја укине готовината

Алфа - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка ...

Шведска ќе биде првата држава во светот која ќе ја укине готовината...

Н.Македонија - 12.10.2017

Шведска ќе биде првата држава во светот која ќе ја укине готовината Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот ...

Во Шведска веќе нема да се плаќа со пари, само со картички

Шеталиште - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот економски факултет, покажа дека во 2023 година Шведска ќе биде општество ...

Шведска ќе биде првата држава во светот која ќе ја укине готовината

Локално - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот економски факултет, покажа дека во 2023 година Шведска ќе биде општество ...

Шведска во 2023 година ќе ја укине употребата на готовина

Банкарство.мк - 12.10.2017

Шведска е прва држава во светот по тоа што сè повеќе ја исфрла готовината од употреба. Студијата направена од Државниот институт за технологија КТХ, во соработка со Државниот економски факултет, покажа дека во 2023 година Шведска ќе биде општество ...

Швеѓаните први ќе се откажат од кешот

+инфо - 13.10.2017

Според истражувањето, за пет години продавниците во Шведска веројатно нема да сакаат ниту да прифатат готовина. Шведска е прва држава во светот по тоа што се повеќе ја исфрла готовината од употреба.