TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Долгот на „Повардарие“ може да се исплати за два месеца

МРТ - 09.11.2017

Винарската визба „Повардарие“ на лозарите треба да им плати скоро еден милион евра. Според менаџерите од оваа винарија со продажбата на залихите на виното до крајот на годинава ќе можат да го исплатат повеќегодишниот долг за откупеното винско грозје.

За два месеца „Повардарие“ ќе го плати долгот кон лозарите

Слободен Печат - 10.11.2017

Винарската визба „Повардарие“ целосно ќе го исплати долгот кон лозарите во наредните два месеца. Вакво ветување дал менаџментот на визбата како резултат на тоа што имаат залихи за извоз од чијашто продажба ќе се реализира исплатата на долговите кон ...