TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сестрите на Гинекологија дежураат за 150 денари

Република - 13.10.2017

На Клиниката за Гинекологија имаме голем проблем со недостиг од кадар, информира директорката на Клиниката, Викторија Јовановска. Истото го утврдиле и здравствените инспектори кои направија вонреден инспекциски надзор по смртта на новороденчињата на ...

Здружение на гинеколози: Eдна година нема реагенси за основни брисеви за трудниците

24 Вести - 12.10.2017

Владата се уште чека согласност од Бирото за јавни набавки за 20-те нови инкубатори кои ги најави премиерот Заев. Од министерството за здравство очекуваат следната недела да добијат потврден одговор од бирото, но нема датум кога инкубаторите ќе ...

Здружение на гинеколози: Eдна година нема реагенси за основни брисеви за трудниците

Локално - 12.10.2017

Владата се уште чека согласност од Бирото за јавни набавки за 20-те нови инкубатори кои ги најави премиерот Заев. Од министерството за здравство очекуваат следната недела да добијат потврден одговор од бирото, но нема датум кога инкубаторите ќе ...

Шокантни услови за новороденчиња откриени при надзорот на скопска Гинекологија

Таратур - 11.10.2017

При извршување на вонредниот надзор на Клиниката за гинекологија во Скопје од страна на инспекција се откриени шокантни услови за новороденчињата, особено тие што се предвремено родени поради недостигот на инкубатори.