TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Македонија ќе се градат фотоволтаични електрани до 40 мегавати

Вечер - 13.09.2017

Според вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев обновливите извори на енергија се иднината на нашата држава.Денешните трендови покажуваат дека денес инвестиција во опрема за еден магават во фотоволтаична електрана е на ниво за 40 отсто ...

Владата ќе субвенционира мали соларни централи, најави вицепремиерот Анѓушев

Сакам да кажам - 13.09.2017

Субвенции за изградба на мали фотоволтаици, или соларни централи, најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, на денешната промоција на завршниот проект на УСАИД за иновации во чиста енергија.

Ќе се градат фотоволтаични електрани од околу 30 до 40 мегавати

Либертас - 13.09.2017

Обновливите извори на енергија е едно од прашањата на кои Владата сериозно ќе се посвети во своите проекти, при што работата ќе биде насочена кон тоа како да се создадат повеќе такви извори користејќи го моделот на премиум, порача вицепремиерот за ...

Ќе се градат фотоволтаични електрани од околу 30 до 40 мегавати...

Н.Македонија - 13.09.2017

Ќе се градат фотоволтаични електрани од околу 30 до 40 мегавати Обновливите извори на енергија е едно од прашањата на кои Владата сериозно ќе се посвети во своите проекти, при што работата ќе биде насочена кон тоа како да се создадат повеќе такви ...

Анѓушев најави градење фотоволтаични електрани од околу 30 до 40 мегавати

Стандард - 13.09.2017

Обновливите извори на енергија е едно од прашањата на кои Владата сериозно ќе се посвети во своите проекти, при што работата ќе биде насочена кон тоа како да се создадат повеќе такви извори користејќи го моделот на премиум, порача вицепремиерот за ...

Државата ќе овозможи изградба на фотоволтаични електрани од 30 до 40 мегавати

+инфо - 13.09.2017

Планирано е да се направат три или четри такви во државата и во секоја ќе има по пет, шест или седум мегавати во зависнот од просторот. Обновливите извори на енергија е едно од прашањата на кои Владата сериозно ќе се посвети во своите проекти, при ...

Ќе се градат фотоволтаични електрани од околу 30 до 40 мегавати

Сител - 13.09.2017

Обновливите извори на енергија е едно од прашањата на кои Владата сериозно ќе се посвети во своите проекти, при што работата ќе биде насочена кон тоа како да се создадат повеќе такви извори користејќи го моделот на премиум, порача вицепремиерот за ...