TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Детален преглед на 103 компании од Македонската берза: Кој заработува најмногу пари во 2017 година?

еМагазин - 07.12.2017

Вкупна добивка од 8,6 милијарди денари оствариле компаниите што котираат на Македонската берза во периодот јануари-спетември, годинава, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога вкупната добивка изнесувала околу 9 милијарди ...

Кој го урочи штипски „Бетон“?

Фактор - 07.12.2017

По неколку годишната градежна офанзива штипски „Бетон“ клапна. Во периодот јули-септември, што може и не мора да има врска со политичката промена на централната власт, оваа компанија има приход од продажба од само 1 милион евра и тоа во „висока ...

„Бетон-Штип“ оствари загуба од 63 милиони денари

еМагазин - 06.12.2017

„Бетон-Штип“ во периодот јануари-септември, годинава оствари загуба од 63 милиони денари, што е влошување на резултатот во однос на истиот период минатата година кога компанијата имала добивка од 29 милиони денари, покажува консолидираниот биланс на ...

Колку пари врти „Македонска пошта“?

Фактор - 06.12.2017

Со просечни вкупни приходи од 23 милиони евра поштата е во група на големи домашни компании. Податоците од 2012 до 2016 година покажуваат дека либерализацијата на поштенските услуги минимално ги намалиле нејзините приходи.

УНИ Банка буквално растури годинава

Скопје24 - 06.12.2017

Нето приходот од камати пораснал за 70 милиони денари во однос на лани, а нето приходот од надоместоци за 6 милиони денари. Заработката по акција за првите девет месеци е 465 денари. Со крајот на третиот квартал може да се заклучи дека трите мали ...

Милионските заработки на „Македонски пошти“ ја сместуваат компанијата во редот на „големи играчи“

Таратур - 06.12.2017

Со просечни вкупни приходи од 23 милиони евра поштата е во група на големи домашни компании. Податоците од 2012 до 2016 година покажуваат дека либерализацијата на поштенските услуги минимално ги намалиле нејзините приходи.