TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Достапен Firefox 57 Quantum – најголемата промена на прелистувачот во изминатата деценија

Smartportal - 14.11.2017

Од денеска достапна е најновата 57ма верзија од интернет прелистувачот Mozilla Firefox. Истата е наречена Quantum и е можеби најголемата промена во последните 10 години и повеќе. Оваа верзија исто така е верзијата на која треба да и дадете шанса ...

Android 8.1 веќе ги наведува апликациите што ја „цедат“ батеријата

Стандард - 13.11.2017

Во последната бета на Android 8.1 се појави функција која посочува кои апликации трошат особено многу енергија и соодветно ја намалуваат автономната работа на смартфонот. Причината за ова е дека многу апликации постојано бараат од телефонот различни ...

Skype Lite – поедноставна верзија за тие што не им се допаѓа новиот Skype

Smartportal - 13.11.2017

Microsoft, односно Skype, не ја промовираат Lite верзијата како ние во насловот, меѓутоа со оглед на достапноста, сигурно голем дел од корисниците ќе ја користат од такви причини. Како и со другите вакви верзии, Messenger Lite на пример, Skype Lite ...