TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Венеција ќе забрани големите крузери да влегуваат во градот

Сакам да кажам - 10.11.2017

Гондолите и водените таксија веќе нема да мора да се борат за простор со големите крузери во Венеција, одлучи италијанскиот владин комитет. Жителите на градот и екологисти веќе подолго време се жалат на овие палати на задоволство што пловат блиску ...

Бродовите за крстарење конечно се повлекуваат од Венеција

Кајгана - 09.11.2017

Владата на Италија и официјални претставници на Венеција денеска постигнаа договор за план за блокирање на големите бродови за крстарење од водите кај плоштадот Свети Марко во Венеција, поради што бродовите ќе бидат пренасочувани кон блиското ...

Огромните крузери веќе нама да влегуваат во Венеција – има и услов

Канал5 - 08.11.2017

Гигантските крузери ќе бидат пренасочени од историскиот центар на Венеција , поради тоа што го уништуваат историскиот центар на градот и непроценливите градби . По неколкугодишната дебата меѓу Венецијанците и туристичките агенции , на огрмините ...